TARTĂ CU ROȘII, BRÂNZĂ ȘI CEAPĂ

Când nu este timp de făcut mâncare înseamnă că este timpul pentru o nouă tartă.

Timp de preparare:

  • timp intermediar de coacere   10-12 min
  • timp final de coacere              15-25 min
  • timp preparare                    aprox15 min

Cantitate:  6 porții

Ingrediente:

  • aluat de foietaj congelat – 400g
  • 250 g brânză telemea de vacă sau de oaie (dar nu foarte sărată)
  • 200 g smântână
  • 3 ouă
  • ceapă verde – doar coditele
  • 2-3 rosii  ( depinde de marime)
  • Sare
  • piper

Mod de preparare:

Aluatul  congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.

Tava pentru tartă se unge cu puțin unt  (dacă este antiaderentă nu mai este necesar să se ungă) și se asează aluatul dezghețat. Din loc în loc aluatul se ințeapă cu furculița. Puneți o bucată de hartie de copt pe întreg aluatul și deasupra boabe de fasole sau pietricele. Acest lucru va împiedica creșterea aluatului în mod excesiv.

Bagați tava la cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru cca 10-12minute(până se observă că a început să crească )

Se scoate aluatul din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole.Brânza se fărâmițează și se distribuie uniform de tot aluatul din tavă.

Se bat ouăle cu un praf de sare și smântână, după care se toarnă în tava peste brânză. Roșiile se taie în felii subțiri și se pun deasupra tartei.Cozile de ceapă se taie pe lung, în fâsii subțiri și se asează printre feliile de rosii.Se condimentează totul cu sare și piper după gust.

Tava se introduce la cuptor pentru încă  15-25 min, până tarta se rumenește. Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10-15 min. Se poate servi atât caldă cât și rece.

Poftă bună !

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *