PLĂCINTĂ-RULOU DIN FOI FRAGEDE, CU BRÂNZĂ DULCE ȘI STAFIDE

 

      Mi se facuse de cateva zile o pofta nebuna de placinta cu branza. Dar nu de orice fel de placinta. Din aceea cu foi fragede, cu muuulta branza si stafide, cu aroma de vanilie si lamaie, sa umplu casa de miresme pe vremea asta racoroasa de toamna. Zis si facut: pentru ca a venit weekendul am realizat placinta mult visata. V-o recomand , e minunata !

 Timp de preparare:

  • timp de coacere        25-30 min

Cantitate: 4 placinte-rulou

Ingrediente:

  • un pachet de foi de placinta (cam 12 foi am folosit, foi de placinta subtiri, nu foietaj)
  • 1,5 kg branza dulce de vaci
  • 250 gr zahar ( cam 10 linguri)
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de vanilie
  • un varf coaja rasa de lamaie
  • 150-200 gr stafide ( dupa preferinte)
  • 6 oua
  • zahar pudra pentru ornat (daca se doreste)
  • 100g unt-pentru uns foile

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 grade.

Untul se pune intr-un bol si se topeste ( la microunde sau direct pe foc).

Intr-un vas se amesteca branza, zaharul, praful de sare, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, coaja de lamaie, stafidele si ouale, pana totul devine o pasta consistenta si omogena.

Se pune compozitia de-o parte si luam folile de placinta.Le numaram si le impartim in 4 parti cat de cat egale.( cam 3-4 foi/rulou placinta).

Se ia prima foaie se unge cu untul topit ( nu foarte mult unt!) cu ajutorul unei pensule. Se pune urmatoare foaie,peste prima, se unge la randul ei si tot asa pana la cea- de-a 3-4-a foaie. Dupa ce se unge si ultima,se ia compozitia de branza, se imparte in 4 parti egale si o parte se intinde sub forma de sul de-a lungul foilor de placinta ( pentru a realiza un rulou).

Se ruleaza foile cu branza si apoi se pun in tava ( de preferat cea de aragaz-intra la fix!), tapata in prealabil cu foaie de copt.Se procedeaza la fel si cu restul de foilor pana rezulta in tava 4 rulouri. Se ung deasupra cu untul ramas .

Cu un cutit bine ascutit se taie usor rulourile( mai mult de jumatate in adancime- dar nu de tot) , pe diagonala- pentru a fi mai estetice si mai usor de taiat dupa coacere.

Se dau la cuptor cca 20-30min,pana devin aurii. Se servesc atat calde, cat si reci, pudrate cu zahar sau simple.

        Pofta buna !

 

Ce mai caută lumea

  • placinta cu branza cu foi
  • placinta cu branza dulce
  • foi de placinta cu branza
  • placinta cu branza si stafide
  • placinta cu branza dulce si stafide
  • placinta cu branza
  • placinta cu branza dulce cu foi
  • placinta cu branza cu foietaj
  • foi de placinta cu branza dulce
  • placinta de branza cu foi

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

2 Comments

  1. Buna,

    Multumim pt reteta, a iesit o placinta f buna dar s-a cam uscat partea de sus. ai mai adaugat ceva inafara de ungerea foikor cu unt?

  2. Desi nu am avut chiar 1,5kg de branza mi-a iesit foarte multa umplutura si mult mai lichida decat apare in poze. As fi folosit mai putine oua. Am avut foi integrale si s-au cam rupt, deci nu le recomand.
    La final s-a umflat prea mult si a rupt foile

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *