FILE DE PEȘTE LA CUPTOR CU SOS DE ROȘII, MĂSLINE ȘI LĂMÂIE

Această rețetă este inspirată din emisiunile lui Jamie Oliver, cea inițială fiind cu capere și măsline. Dacă nu găsiți capere, ca în cazul meu, puteți să le înlocuiți cu succes cu câteva bucățele de lămâie.

Timp de preparare: 15-20 minute la cuptor

Cantitate: 2-3 porții

Ingrediente:

  • șalău sau alt pește alb ca pangasius, cod
  • 350 g sos de roșii
  • 2,3 căței de usturoi
  • 1 ardei iute, proaspăt sau murat
  • 10 măsline mai sărate
  • 1/2 lămâie feliată
  • ulei de măsline
  • sare, piper, busuioc

Într-o tigaie se călesc în puțin ulei de măsline cățeii de usturoi tăiați feliuțe și câteva frunze de busuioc proaspăt dacă aveți. Când aceștia s-au înmuiat, se adaugă sosul de roșii, ardeiul iute întreg și se condimentează cu sare și piper. Acesta se lasă pe foc până dă într-un clocot, 10 minute.

Peștele se condimentează cu sare, piper sau ce alte condimente doriți și se stropește cu puțin ulei de măsline. Se scot sâmburii de la măsline și se așează peste fileurile de pește împreună cu feliuțele de lămâie.

 

Adăugați sosul de roșii peste șalău și scoateți ardeiul iute, apoi băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute la 220 C.

Peștele de poate servi cu cartofi natur cu puțin pătrunjel și unt.

Vă doresc poftă bună!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 445 de abonați

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!