CHEESECAKE BROWNIE – NEGRESĂ CU CREMĂ DE BRÂNZĂ

 

Timp de preparare:

  • timp de coacere – 30min

Cantitate: 1 tava prajituri – cca 24 bucati

Ingrediente –aluat

  • 180 gr ciocolată amară- 3 ciocolate
  • 200 gr unt
  • 1 ½ făină – aproximativ 150g
  • 350 gr zahăr
  • 1 praf de copt
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare

Ingrediente–umplutură- cremă de brânză

  • 200 gr ricotta- sau brânză proaspată de vaci
  • 200 gr mascarpone sau cremă de brânză natur ( eu am folosit Hochland)
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri zahăr
  • esență de vanilie

Mod de preparare:

 Pentru prepararea cremei de brânză se amestecă ingredientele mai sus mentionate, într-un castron și se dau la rece la frigider, până preparăm blatul prăjiturii

Topim ciocolata împreună cu untul,pe bain marie.

Separat, într-un bol,amestecăm cele 6 ouă, sarea și zahărul , până se aerează puțin, căpătând un aspect ușor spumos.

Mixtura de ouă o adăugăm treptat peste ciocolata topită. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt și puțină sare, rezultatul fiind un aluat moale, pe care îl asezăm într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt .

Deaupra aluatului adaugăm cu o  lingură, din loc în loc, crema de brânză preparată mai devreme.

Cu vârful unui cutit sau cu o spatulă îmbinăm puțin blatul de ciocolată și crema de brânză.

Băgam tava la cuptorul încalzit în prealabil la 170 grade pentru cca 30min ( până se observă că a început să crească Nu lăsați prăjitura mai mult pentru că se va usca.

Încercați-o cu o scobitoare sau baț de frigărui să vedeti dacă este coaptă. Când bătul iese usor umed, foarte putin, atunci prăjitura este gata.

Se lasă la răcit. Se scoate cu grijă din formă și se taie pătrațele.Se consumă ca atare.

                 Poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • brownie cheesecake reteta
  • prajitura negresa cu crema de branza
  • negresa cu branza
  • https://retete-cochete ro/desert/cheesecake-brownie-negresa-cu-crema-de-branza/

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *