SALATĂ CALDĂ CU VINETE, DOVLECEI ȘI ROȘII

IMG_4609

V-am pregătit aici o rețetă simplă,  cu dovlecei și vinete dulci, roșii zemoase și crutoane crocante și aromate din pâine de secară pentru o cină ușoară când poftiți cevă fără carne. O pot savura și cei care țin post, dar atunci trebuie să omiteți brânza feta. Spor la gătit!

Timp de preparare: 30 de minute

Cantitate: 2 porții

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel verde
  • 3-4 roșii cherry sau 2 roșii potrivite
  • 1-2 fire ceapă verde
  • ulei de măsline
  • usturoi, sare, piper, cimbru uscat
  • 2 felii pâine de secară pentru crutoane
  • 1 felie brânză feta sau telemea

Mod de preparare

Vânăta și dovlecelul se taie în cuburi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper și un cățel de usturoi tocat mărunt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 C pentru cca. 25 de minute.

Între timp se taie ceapa verde mărunt și roșiile în bucăți potrivite.

Feliile de pâine se taie cuburi, se pun într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și cimbru uscat să se rumenească pentru 5 minute. Se amestecă din când în când să nu se ardă.

Cînd dovleceii și vinetele s-au înmuiat, se scot din cuptor și se combină toate ingredientele într-un bol mare. Se face un dressing din puțin oțet balsamic, ulei de măsline sare și piper, se pune peste salată, se amestecă și apoi se fărâmițează puțină brânză feta sau telemea pe deasupra.

Se servește imediat. Poftă bună!

IMG_4613

Ce mai caută lumea

  • https://retete-cochete ro/gustari/salata-calda-cu-vinete-dovlecei-si-rosii/
  • dovlecei cu vinete tigaie
  • Dovlecei murați
  • dovlecei rosii
  • Salată caldă
  • salata calda de vinete
  • vinete dovlecei rosii la gratar
  • Vinete si dovlecei la tigaie

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *