MOHNKIPFEL – CORNULETE CU MAC

IMG_2438

Timp de preparare:

  • timp de coacere      10-12 min

Ingrediente:

  • 180gr faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 pastaie vanilie ( sau esenta vanilie daca nu aveti)
  •  un praf de sare
  • 2 galbenusuri mari ( sau 3 mici)
  • 150 gr unt
  • 60 gr mac
  • 1 ciocolata alba sau neagra – pentru glazura

Metoda de preparare:

Se amesteca toate ingredientele lasate in prealabil la temperatura camerei pentru cca 15 minute ( in  afara de ciocolata!), pana devine un aluat usor nisipos. Se inveleste alautul in folie de plastic si se tine la frigider pentru minim 30 min, dupa care se scoate, se imparte in doua si se formeaza doua rulouri, din care se taie pe rand bucatele rotunde de cca 2 cm grosime. Fiecarei bucatele i se da o forma de cornulet.

Se ia o tava de cuptor , se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza cornuletele, dupa care se dau la cuptorul incins la 170g, pentru 10-12 min ( pana devin usor aurii).

Se scot si se dau la racit. Aveti grija ca sunt foarte dragede si se rup usor.

Dupa ce cornulete sunt gata, se topeste o ciocolata alba, neagra sau amaruie ( dupa preferinte) si se introduc colturile cornuletelor in ciocolata topita. Daca vreti sa arate si mai profesional, puteti sa le bagati si in nuca pisata, alune macinate sau chiar fistic. De asemenea ciocolata poate fi inlocuita cu glazura de lamaie ( zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra). Posibilitatile sunt nenumarate, rezultatul fiind insa unul delicios. Incercati aceasta reteta de CORNULETE CU MAC – MOHNKIPFEL !

                   Poftă bună !

 cornulete cu mac _1

Icornulete cu mac _2

cornulete cu mac_3

cornulete cu mac_4

 

 

 

 

 

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *