BOMBOANE CU MARȚIPAN, NUGA, CIOCOLATĂ ȘI ALUNE

Cantitate: cca 25 de bucăți

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 300 g marțipan
  • 100 g nuga (sau 100 g nutella)
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g alune de pom sau fistic sau caju

Mod de preparare

Marțipanul se împarte în cca 25 de bucăți egale. Se formează pe rând un disc de 3 cm diametrul. În mijlocul lui se pune o bucățică de nuga sau de cremă de ciocolată sau alune de pom. Se formează apoi biluțe.

Ciocolata se rupe în bucăți mici și 3 sferturi se topesc în baiemarin. Când ciocolata s-a topit, adăugați și restul de bucățele de ciocolată și amestecați până se topesc toate. Biluțele de marțipan se rulează prin ciocolată și se așează pe o hârtie de copt la uscat. Le puteți lăsa așa sau se pot rula prin alunele de pom măcinate mărunt, cât ciocolata nu s-a întărit. Se poate folosi în locul alunelor de pom și caju sau semințe de fistic. Ca să le dați o aromă mai puternică, puteți coace puțin alunele (5-8 minute la 200 C).

 Poftă bună!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. CADOURI DE CRĂCIUN DELICIOASE – retete de Craciun | Reţete rapide, uşoare şi delicioase - Aventurile noastre ... culinare - […] BOMBOANE CU MARȚIPAN, NUGA, CIOCOLATĂ ȘI ALUNE […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares