CIOCOLATĂ CALDĂ CU FRIȘCĂ, SCORȚIȘOARĂ ȘI BAILEYS

Ce poate fi mai bun pe o vreme rece ca aceasta decât o ciocolată caldă care să vă încălzească. Eu vă propun o rețetă rapidă și super delicioasă care vă va face să renunțați la prafurile la plic din comerț. Rețeta de bază conține: lapte, ciocolată și frișcă, dar pentru a deveni cu adevărat specială puteți să o condimentați cu puțină scorțișoară sau vanilie și dacă nu o pregătiți pentru cei mici, și cu puțin lichior gen Baileys sau Cointreau.

Cantitate: 1 pahar mare sau 2 cești de cafea

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 30 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță zahăr tos sau brun
  • 1/4 baton de vanilie (opțional)
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 50 ml smântână lichidă
  • un praf de scorțișoară sau cacao
  • opțional: 1 lingură Baileys sau orice alt lichior

Mod de preparare

Ciocolata se taie bucățele mărunte și se pune la foc mic împreună cu laptele și lingurița de zahăr. Puteți adăuga mai mult zahăr sau puteți chiar să-l omiteți dacă folosiți o ciocolată mai dulce. Pentru un plus de aroma puteți să puneți și un sfert de baton de vanilie tăiat pe lung.

Laptele se amestecă din când în când până se topește ciocolata și aproape fierbe, cca 5 minute. Apoi se ia de pe foc, se scoate batonul de vanilie și se adaugă lingura de lichior. Eu am folosit Baileys, dar puteți folosi orice alt lichior, de exemplu Cointreau daca vă place aroma de portocale.

Între timp se amestecă lingurița de zahăr cu smântâna lichidă și se bate cu mixerul 1 minut la viteză mare sau cu telul până se întărește.

Ciocolata caldă se toarnă în pahare sau cești, se adaugă o lingură din frișcă și se presară cu puțină scorțișoară sau cacao.

Se servește imediat ca atare sau împreună cu niște biscuiți de Crăciun sau cu fursecuri cu bucăți de ciocolată.

 
1
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Tumblr
  • Pinterest
  • LinkedIn

Ce mai caută lumea

  • ciocolata calda cu portocale si scortisoara
CIOCOLATĂ CALDĂ CU FRIȘCĂ, SCORȚIȘOARĂ ȘI BAILEYS
5 votes, 4.20 avg. rating (85% score)

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Nu-i așa că vrei să afle și alții de această rețetă?

Trimite rețeta și prietenelor tale: