BRIOȘE APERITIV CU BRÂNZĂ ȘI CAȘCAVAL

 Brioșe…bune și ușor de făcut sub toate formele. Dar de ce să fie doar dulci? Ei bine azi am făcut și din cele sărate: brânză și cașcaval: cu adevarat delicioase !

Timp de preparare:   25 minute
Cantitate: 12 bucăti
Ingrediente:

  • 200 g făină – aproximativ 1 pahar jumate
  • 100ml lapte ( sau apă plată)
  • 3 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 70 ml ulei
  • un praf de sare
  • 100g  branză de vacă ( eu am folosit telemea)
  • 100g cașcaval

    Decor:

  • 2 linguri cașcaval ras – cam 20g
  • putină boia dulce – opțional

Mod de preparare:

Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și sarea, am adăugat uleiul,apa, ouăle, brânza și cașcavalul rase și le-am mixat bine până am obținut un aluat de consistența unei smântâni foarte groase ( nu curge, dar este destul de fluid

Cu ajutorul unei linguri am pus în formele de silicon aluatul. Regula spune că se completeaza cu aluat cam până la 2/3 din fiecare formă, insă eu le pun aproape pline. Așa ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase. Deasupra fiecărei briose am pus cașcaval ras și am presărat puțină boia dulce.

Se introduc în cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru  aproximativ 15-25 minute, sau până sunt rumene ( depinde și de cuptorul fiecăruia )

 

Vă doresc poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • briose aperitiv
  • briose cu branza
  • briose sarate
  • brioșe
  • briose cu cascaval
  • briose cu branza sarata
  • briose aperitiv cu branza
  • briose cu branza si cascaval
  • briose sarate cu branza
  • briose cu legume si branza

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

7 Comments

  1. le-am facut si eu acum o ora, am respectat intocmai reteta, cu toate ingredientele cantarite dar la final nu le-am putut scoate din hartiute…este prima reteta sarata, dulci am mai facut si niciodata nu am avut problema asta…si sunt mult prea grase cu tot uleiul, ouale si branza / 12 briose…

  2. Buna ! Eu nu folosesc niciodata hartiute. Fac doar in forme de silicon. Tocmai din cauza problemei cu lipitul de hartiute. In ceea ce priveste…cat de grase sau nu sunt…cred ca e o problema de gusturi. 😉

  3. Le-am facut si au iesit excelente. Am mai adaugat si 3 linguri smantana. Mulțumesc!

  4. Ma bucur tare mult ca ti-au placut! 🙂

  5. Buna seara,
    Le-am facut si eu in seara asta dar nu mi au crescut??

  6. Buna, am facut si eu, pentru prima data. Foarte gustoase, au crescut mult, da – s-au lipit de hartie. Oricum -bune, bune !

  7. Bună, care ar putea fi problema dacă „leșina” când le scot din cuptor? Înăuntru arătau foarte bine 🙁

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares