Timp de preparare: aprox 30 min
Cantitate: aproximativ 6-8 portii
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj
- 2-3 cepe ( poate fi si ceapa verde)
- 400 g ciuperci
- 2-3 ouă
- 200g smântână fermentată ( mai grasa)
- sare
- piper
- condimente – oregano sau cimbru – dupa gust
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 180˚Celsius. Între timp dezghetam aluatul și îl punem într-o tavă pe hârtie de copt. Marginile aluatului le indoim pentru a forma o bordură de jur împrejurul tăvii sau pur si simplu îl ridicam pe marginea tăvii de copt. Înțepăm din loc cu o furculiță și il introducem la cuptor cca 15 minute.
În ulei călim ceapa feliată (solzișori sau pătrătele, după plac )și ciupercile tăiate ( pe jumătate dacă sunt mici sau feliate dacă sunt mari) până se înmoaie putin și se elimină apa de la ciuperci. Asezonăm cu sare și piper.
Într-un castron batem ouăle și smântâna, sarea, piperul și oregano sau cimbru.
Scoatem din cuptor foietajul și turnăm amestecul de smântână cu ouă peste el și ciupercile, deasupra.
Presaram deasupra oregano sau cimbru si dam la cuptor inca 15-20 minute.( pănă se rumenește deasupra întreaga tartă).
TARTĂ RAPIDĂ CU CIUPERCI se servește caldă sau rece. Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- gustari rapide