TARTĂ RAPIDĂ CU CIUPERCI, OREGANO ȘI CEAPĂ CARAMELIZATĂ

IMG_2187

Timp de preparare:   aprox 30 min

Cantitate: aproximativ 6-8 portii

Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 2-3 cepe ( poate fi si ceapa verde)
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 ouă
  • 200g smântână fermentată ( mai grasa)
  • sare
  • piper
  • condimente – oregano sau cimbru – dupa gust
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180˚Celsius. Între timp dezghetam aluatul și îl punem într-o tavă pe hârtie de copt. Marginile aluatului le indoim pentru a forma o bordură de jur împrejurul tăvii sau pur si simplu îl ridicam pe marginea tăvii de copt. Înțepăm din loc cu o furculiță și il introducem la cuptor cca 15 minute.

În ulei călim ceapa feliată (solzișori sau pătrătele, după plac )și ciupercile tăiate ( pe jumătate dacă sunt mici sau feliate dacă sunt mari) până se înmoaie putin și se elimină apa de la ciuperci. Asezonăm cu sare și piper.

IMG_2167

 

IMG_2172

 

Într-un castron batem ouăle și smântâna, sarea, piperul și oregano sau cimbru.

Scoatem din cuptor foietajul și turnăm amestecul de smântână cu ouă peste el și ciupercile, deasupra.

IMG_2174

 

 

Presaram deasupra oregano sau cimbru si dam la cuptor inca 15-20 minute.( pănă se rumenește deasupra întreaga tartă).

TARTĂ RAPIDĂ CU CIUPERCI se servește caldă sau rece. Poftă bună !

tarta cu ciuperci si ceapa

tarta cu ciuperci si ceapa

 

tarta cu ciuperci , oregano si ceapa caramelizata

tarta cu ciuperci , oregano si ceapa caramelizata

IMG_2170

 

IMG_2189

 

Ce mai caută lumea

  • gustari rapide

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *