O mancare delicioasa, simpla, cu un nume extrem de amuzant. Putine ingrediente cu un rezultat uimitor. Incearca si tu !
Timp de preparare: 10 min (+30 min timp de gatire efectiv)
Cantitate: aproximativ 4 portii
Ingrediente:
- 250 g malai
- 1 litru apa amestecata cu lapte( sau doar apa)
- 4 oua
- 50 g unt
- 200 g telemea
- Un praf de sare
- 200g smantana
Mod de preparare:
Se prepara o mamaliga mai moale din apa cu lapte ( sau apa simpla), malai si un praf de sare. Când este fiarta, se ia de pe foc si se pregateste un vas termorezistent pentru a asambla deliciosul preparat.
Se unge vasul cu foarte putin unt si cu ajutorul unei linguri se pune un strat de mamaliga, peste care asezam in strat egal branza rasa si untul taiat in bucatele.
Deasupra se aseaza ultimul strat de mamaliga, in care se formeaza niste adancituri cu dosul unei linguri. In fiecare adancitura se pune câte putin unt ( cat o boaba de fasole, peste care se pune cate un ou. Se presara un praf de sare pe ou si se da la cuptorul incins la foc mediu ( 170 grade Celsius).
Cand albusul oului s-a intarit, mancarea este gata. Se serveste calda, cu smantana deasupra.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- mamaliga la cuptor
- mamaliga cu branza la cuptor
- mamaliga cu branza
- taci si inghite
- mamaliga cu branza si ou
- mamaliga cu branza si ou la cuptor
- mămăligă cu brânză şi smântână
- mamaliga cu ou
- mamaliga la cuptor cu branza
- reteta taci si inghite