PLĂCINTĂ BULGĂREASCĂ CU BRÂNZĂ (BANITSA)

banitsa

Timp de coacere: 30 de minute

Ingrediente:

  • 10 foi de plăcintă subțiri
  • 200 g brânză feta
  • 200 g telemea
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 g unt topit

Mod de preparare

Se topește untul la foc mic și se lasă să se răcească puțin. Cuptorul se încinge la 200 de grade C. O tavă rotundă de tapetează cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei sau unt topit.

Brânza feta, cea telemea, sarea și ouăle se amestecă cu o furculiță până se obține o pastă omogenă de consistența smântânii.

Se ung câte 2 foi de plăcintă cu untul topit și se așează câteva linguri din amestecul de brânză pe latura lungă a foilor. Se rulează apoi într-un sul lung care se așează pe marginea tavei. Se continuă la fel cu restul foilor. Vor iesi cam 5 suluri care se așează unul în continuarea celuilalt.

Înainte de a se băga la cuptor, se unge cu restul untului pe deasupra.

Plăcinta se poate servi rece sau caldă, ca un mic dejun alături de un pahar de iaurt.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • placinta bulgareasca
  • placinta bulgareasca cu branza
  • placinta bulgareasca cu branza si lapte
  • placinta cu branza bulgareasca
  • reteta placinta bulgareasca cu branza
  • https://retete-cochete ro/gustari/placinta-bulgareasca-cu-branza-banitsa/
  • placinta sarata banita
  • placinta cu branza sarata bulgareasca
  • placinta banitza
  • placinta bulgareasca banista bucatarul tv retete

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares