Vă propun un desert din aluat de foietaj pufos, dar în același timp crocant, cu brânză cremoasă și dulce și cu afine acrișoare. Acestea se pot înlocui cu vișine, cireșe sau alte fructe de pădure, proaspete sau congelate.
Cantitate: 8 bucăți
Timp de preparare: 30 minute (15 minute la cuptor)
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj cu unt
- 200 g cremă de brânză (tip philadelphia)
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2-3 linguri de gem de fructe de pădure
- 100-150 g afine proaspete sau congelate
- 1 ou
Mod de preparare
Cuptorul de încinge la 200 de grade C și se pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Aluatul de foietaj se dezgheață în prealabil și se taie în 8 bucăți egale. Se așează în tavă și se înțeapă cu o furculiță în mijloc, lăsând cam 1 cm margine neînțepată. Se bate un ou și se ung bucățile de aluat cu oul bătut.
Brânza cremă se amestecă cu zahărul, zeama de lămâie și esența de vanilie și se bate cu mixerul sau cu un tel pentru 2 minute până devine mai pufoasă. Se pune apoi câte o lingură de brânza în mijlocul bucăților și se întinde puțin.
Afinele se amestecă cu gemul de fructe de pădure și se pune câte o lingură de afine peste crema de brânză. Se pot folosi și vișine, cireșe sau alte fructe de pădure.
Tava se bagă la cuptor pentru circa 15-18 minute până aluatul se rumenește puțin.
Se servesc calde, poftă bună!
Ce mai caută lumea
- foietaj cu branza
- prajitura cu mascarpone si piersici in foietaj
- foietaj cu fructe de padure
- tarta de post cu fructe cu aluat foietaj
- FOIETAJ CU VANILIE SI FRUCTE
- foietaj cu mascarpone si fructe de padure
- foietaj cu fructe
- foietaj cu crema de branza
- foietaj cu afine
- dulciuri foietaj cu fructe de padure