BRIOȘE CU GEM DE PORTOCALE ȘI CIOCOLATĂ NEAGRĂ

Iubesc ciocolata în toate formele ei, așa că ideea de a savura brioșe cu ciocolată usor amăruie în combinație cu gemul parfumat și usor acrisor de portocale, mi s-a părut de nerefuzat. Asa că am adunat repede toate ingredientele necesare și m-am apucat de treabă.

Timp de preparare:   25 minute
Cantitate: 15 bucăti
Ingrediente:

  • 300 g făină – aproximativ două pahare
  •  300 g iaurt (  două iaurturi mici )
  •  6 linguri de zahăr
  • 1 pliculet zahăr vanilinat
  • 300 g iaurt natur (  două iaurturi mici )
  • 2 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 100 ml ulei
  • esență de vanilie  dupa gust
  • un praf de sare
  • 75g-100g  ciocolată neagră  cu 70-75% cacao
  • Umplutură:  gem de portocale

Mod de preparare:

Pentru că am primit în dar un minunat set multicolor de forme de silicon pentru brioșe am zis că este timpul să le incerc. Oricum nu sunt fan al formelor de hârtie, mi se pare ca brioșele nu cresc suficient de mult în înaltime, plus că este necesară și o tavă specială de brioșe, asa că cele din silicon sunt mult mai practice și mai putin costisitoare.

Într-un  castron am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat de consistenta unei smântâni foarte groase ( nu curge, dar este destul de fluid ca să poată fi luat cu lingura).

Cu un cutit am tăiat ciocolata în bucâtele mici și am inglobat-o în aluat. Nu este necesar ca bucațelele de ciocolată să fie aspectoase, pot fi mai mari sau mai mici, dupa preferină.

Cu ajutorul unei linguri am pus  în formele de silicon aluat, cam o treime din inaltimea formei. Cu o linguriță am adaugat gemul de potocale (cam o linguriță pentru fiecare brioșă ), dupa care am completat cu aluat peste gem. Regula spune că se completeaza cu aluat cam până la 2/3 din fiecare formă, insă eu le pun aproape pline. Asa ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase.

Se introduc în cuptorul incins în prealabil la 175 grade  pentru  aproximativ 15-25 minute, sau până sunt rumene ( depinde și de cuptorul fiecăruia )

Vă doresc poftă bună !

                                

Ce mai caută lumea

  • briose cu gem
  • https://retete-cochete ro/desert/briose-cu-gem-de-portocale-si-ciocolata-neagra/

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *