PIZZA CU ROȘII, ARDEI, MOZZARELLA ȘI ȘUNCĂ AFUMATĂ

Avantajul unei pizze făcute acasă este că poți alege liniștit ce să pui pe ea. De câte ori merg la o pizzerie, chiar daca meniul are 10, 20 de feluri diferite, niciunul nu este exact așa cum vreau eu. Azi m-am hotărât să-mi prepar singură pizza perfectă. Blatul din această rețetă este subțire și pufos, ușor crocant pe margini.

Cantitate: 1 pizza mare (2-3 porții)

Timp de preparare: dospit 15 minute, coacere 10 minute

Ingrediente:

Blat
  • 190 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 120 ml apă
  • 1/2 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
  • 1 lingură ulei măsline
Topping
  • 2-3 roșii
  • 1/2 ardei
  • 100 g șuncă afumată
  • 1 bucată mozzarella
Sos
  • 100 ml suc de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 1/2 linguriță zahăr
  • busuioc
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă făina, sarea și garantul. Se toarnă în mijloc apa și se amestecă ușor până se formează un aluat lucios. Puneți o lingură de ulei și mai frământați puțin. Întindeți cu ajutorul degetelor aluatul și puneți-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt  și lăsați-l așa 15 minute, timp în care preparăm sosul de roșii.

Puneți sucul de roșii într-o crăticioară la foc mic. Zdrobiți usturoiul sau tăiați-l mărunt și punteți-l peste sucul de roșii. Adăugați sarea, piperul, busuiocul uscat și zahărul și amestecați. După ce clocotit un pic, retrageți crăticioara de pe foc și adaugați lingurița de ulei. Puneți sosul la răcit, timp în care tăiem roșiile și ardeii rondele, șunca și mozzarella bucățele.

După ce s-a răcit, sosul se întinde pe blat și se pun restul ingredientelor.

Tava se pune la cuptor pentru 10 minute la 250 de grade sau până s-a rumenit frumos pe margini.

Pizza se servește caldă cu ketchup si puțin busuioc proaspăt.

Vă doresc poftă bună!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *