PASTE CU MAZĂRE, BACON ȘI SMÂNTÂNĂ

Rețeta aceasta este inspirată din una din emisiunile lui Jamie Oliver și el spunea ca a inventat-o pentru a le face pe fetițele lui să mănânce mai multă mazăre. Sincer la inceput mie mi s-a părut o combinație ciudată: paste cu mazăre, dar o dată ce le-am încercat am văzut că merg foarte bine. Vă invit să le încercați și să-mi spuneți dacă vă plac.

Cantitate: 2-3 porții

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

  • 180 g paste (fusilli, spaghette, penne, etc. )
  • 3-4 felii de bacon subțire afumat
  • 1 pahar (150 g) de mazăre congelată
  • 1-2 linguri smântână
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 60 g parmezan ras
  • piper, sare
  • pătrunjel/menta/busuioc

Mod de preparare

Fierbeți pastele aldente conform instrucțiunilor de pe pachet, în apă cu sare.

Tăiați feliile de bacon în fâșiuțe de 1 cm și puteți-le într-o oală sau o tigaie mare la foc mediu. Când s-au rumenit, adăugați mazărea, puțină sare și piper și amestecați continuu.

Când pastele sunt gata, scurgeți apa, dar mai păstrați un pahar din apa în care au fiert. Adăugați pastele peste mazăre și apoi 1-2 linguri de smântână și sucul de la 1/4 de lămâie. Dacă par prea uscate mai adăugați din apa în care au fiert pastele.

Când le serviți adăugați puțin parmezan ras și pătrunjel tocat. Puteți pune în schimb busuioc sau mentă, merg foarte bine cu toate  variantele de verdeață.

Vă doresc poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • paste cu mazare
  • paste cu mazare si smantana
  • paste cu mazare si bacon
  • paste cu mazare si sunca
  • reteta paste cu mazare

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. Bună ziua, acum încerc rețeta, arata foarte bine sigur e foarte bună sper să-mi iasă și mie dat fiind că nu folosesc verdeață fresh ci la pliculețe uscată:). Mulțumesc!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *