Mancarea mea preferată este lasagna. De când eram în facultate și am fost în excursie de studii în Italia. Acolo am gustat-o prima oară și m-am îndragostit. Sunt multe feluri de lasagna dar astăzi voi face o rețetă mai ușoară, văzută la televizor și creată de un italian. Rezultatul este uimitor de savuros. Merită încercată cu încredere.
Timp de gătire: 30 minute
Cantitate: 4 porții
Ingrediente:
1 pachet foi de lasagna (barilla) – nu necesita fierbere
sos roșu
• 500g carne tocată de mânzat
• 3 cătei de usturoi
• 4-5 linguri ulei
• 1 lingură pastă de tomate
• 1 cutie roșii în bulion – cuburi
• sare și piper după gust
• 1/2 linguriță oregano
sos alb – nu este beschamel
• 250g mozzarella fresca
• 200 g ricotta sau brânză proaspătă de vaci
• sare și piper după gust
• 3 ouă
• jumătate legătură pătrunjel
• ½ linguriță busuioc ( sau busuioc proaspăt dacă aveți)
• Parmezan ras – optional – de pus deasupra
Mod de preparare:
sos roșu
Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se adaugă carnea tocată de mânzat și se lasă la călit, amestecând din când în când, până se elimină apa și capată usor aspectul de prăjit ( puțin crocant și miroase frumos ).
Se adaugă cațeii de usturoi pisați cu presa sau tăiați mărunt ( după preferință), pasta de tomate dizolvată în 4-5 linguri de apă și cutia de roșii în bulion.
Se condimentează după gust cu sare piper și oregano.
Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mic cca 15min. Până sosul prinde consistență.
sos alb
Sosul alb nu este chiar un sos, mai degrabă o compoziție, extrem de aromată.
Se mărunțeste mozzarella cu o furculiță, se adaugă ricotta ( sau brânză de vaci), parmezanul ( dacă aveti și doriți – recomand! ).
Se bat ouăle, se adugă peste compoziția de brânză, se comdimentează cu sare, piper și busuioc.
Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă peste intregul amestec.
Se ia o tavă cu marginile mai înalte sau un vas de yena și se începe montarea lasagnei. Se unge tava cu un strat sos roșu, se așează deasupra un strat de foi de lasagna, fara a se suprapune. Peste foi se pune din nou un strat mai generos de sos roșu și deasupra un strat de sos alb. Peste el se asează iar foi de lasagna și cele două sosuri, până se termină compoziția, ultimul fiind întotdeauna stratul de so alb. Se presară deasupra ultimului strat parmezan ras sau cașcaval ras, dar se poate lasa și fără.
Se introduce lasagna la cuptorul încalzit în prealabil la 170 grade, pentru cca 20-30 min, până lasagna devine rumenă .
Se lasă la răcit 5-10 min dupa care se consumă ca atare sau cu smântână.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- lazania
- lasagna cu carne de vita
- lazania cu carne
- lasagna cu carne
- lazania cu carne de vita
- lazania cu carne tocata
- lasagna cu vită
- reteta lazania cu carne de vita
- reteta lasagna cu carne tocata
- lasagna cu mozzarella
25 februarie 2012
thanks for share!
1 august 2014
Foarte interesant. Merita citit!
18 octombrie 2014
dar carnea nu mai spui cand pui? sau ai uitat
31 octombrie 2014
Buna, Mirela! Pai carnea este incorporata in sosul rosu. am scris asta in metoda de preparare. Sper ca am elucidat misterul carnii.:)
31 octombrie 2014
Si mancat :))))))))
9 februarie 2017
Ceva nu este menționat , mi-a ieșit foarte uscata
2 februarie 2018
Sosul alb e bechamel. Mozarella cand e aproape gata.