BRIOȘE CU MERE

Timp de coacere: 20 minute

Cantitate: 12 brioșe

Ingrediente:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic praf copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50 gr unt topit și răcit
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • esență vanilie
  • 3 mere
  • topping: 1 lingură zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 200 C și se pregătește o tavă cu 12 hârtii de muffins.

Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, sarea și scorțișoara într-un bol.

În alt bol, se amestecă untul topit cu laptele, oul și esența de vanilie. Se combină, amestecând ușor, ingredientele din cele două boluri și se adaugă merele decojite și tăiate bucățele.

Se umplu formele de brioșe cu aluat și se pune pe deasupra puțin zahăr amestecat cu scorțișoară.

Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute. Brioșele sunt gata când o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără firimituri.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • briose cu mere
  • briose cu mere rase
  • briose mere reteta
  • reteta briose cu mere

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *