Timp de coacere: 20 minute
Cantitate: 12 brioșe
Ingrediente:
- 250 gr făină
- 100 gr zahăr
- 1 plic praf copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 50 gr unt topit și răcit
- 200 ml lapte
- 1 ou
- esență vanilie
- 3 mere
- topping: 1 lingură zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară
Se încălzește cuptorul la 200 C și se pregătește o tavă cu 12 hârtii de muffins.
Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, sarea și scorțișoara într-un bol.
În alt bol, se amestecă untul topit cu laptele, oul și esența de vanilie. Se combină, amestecând ușor, ingredientele din cele două boluri și se adaugă merele decojite și tăiate bucățele.
Se umplu formele de brioșe cu aluat și se pune pe deasupra puțin zahăr amestecat cu scorțișoară.
Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute. Brioșele sunt gata când o scobitoare introdusă în mijlocul brioșei iese curată, fără firimituri.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- briose cu mere
- briose cu mere rase
- briose mere reteta
- reteta briose cu mere