TIRAMISU CU CĂPȘUNI

tiramisu cu capsuni 4

Prăjitura tiramisu cu căpșuni este foarte ușor de preparat, nu necesită coacere ci doar câteva ore la frigider. Pișcoturile sunt înmuiate într-un nectar de căpșuni ce dau prăjiturii o aromă deosebită. Acest tiramisu se poate face și iarna cu căpșuni înghețate. Între straturile de pișcoturi se adaugă o cremă de brânză mascarpone cu frișcă și vanilie iar apoi bucățele de fructe proaspete precum căpșuni, zmeură, afine sau nectarine. O recomand cu drag și copiilor pentru că nu conține foarte mult zahăr.

Timp de preparare:

30 minute plus 4-8 ore la frigider

Cantitate:

12-16 porții
1 tavă de 20x30x5 cm

Ingrediente:

  • 500 g brânză mascarpone la temperatura camerei
  • 500 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 1 baton de vanilie
  • 5 linguri zahăr alb
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 400 g căpșuni proaspete sau înghețate
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de apă
  • pișcoturi, cca 40 de bucăți
  •  100 g căpșuni
  • opțional: 2 piersici sau nectarine, câteva afine, zmeură pentru decor

tiramisu cu capsuni 5

Mod de preparare:

Se pun într-o cratiță la foc mediu cele 400 g de căpșuni, 2 linguri de apă și 2 linguri de zahăr. Dacă folosiți căpșuni proaspete, le puteți tăia în bucățele mai mici. Un baton de vanilie se taie pe lung și se scot semințele cu partea netăioasă a unui cuțit. Semițele se păstrează pentru crema de mascarpone, iar batonul se pune în cratița cu căpșuni.

Căpșunile se lasă pe foc cam 5 minute, amestecând din când în când până se înmoaie/dezgheață. Apoi se ia cratița de pe foc și se scoate batonul de vanilie. Se lasă să se răcească pentru câteva minute și cu ajutorul unul robot de bucătărie/mixer vertical se mixează totul până ajungeți la consistența unui nectar sau smoothie.

Brânza mascarpone se mixeară  la viteză medie pentru un minut până capătă o consistență mai cremoasă. Într-un bol separat, se mixează smântâna lichidă, cu cele 5 linguri de zahăr, semințele de vanilie până se dublează volumul și se formează frișca, cca 3 minute. Se încorporează apoi ușor brânza mascarpone cu frișca și se adaugă coaja rasă de lămâie. Crema rezultată se dă la frigider până se pregătește primul strat de pișcoturi.

Pișcoturile se înmoaie în laptele rece, apoi în nectarul de căpșuni și se așează în tavă.

tiramisu cu capsuni 1

După ce tava s-a umplut cu pișcoturi, se întinde apoi jumătate din crema de mascarpone și frișcă. Se pot pune acum feliuțe subțiri de căpșuni proaspete, piersici sau zmeură, depinde ce fructe aveți.

tiramisu cu capsuni 2

Se așează apoi încă un strat de pișcoturi, cremă de mascarpone și câteva fructe pentru decor. Ultimul strat de cremă se poate pune cu ajutorul unui poș cu vârful stelat sau rotund sau se poate aranja simplu cu o spatulă sau o lingură.

Prăjitura tiramisu se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau cel mai bine peste noapte pentru ca pișcoturile să se înmoaie în sucul de căpșuni. Se poate păstra la frigider pentru cam 2, 3 zile, acoperită cu folie de plastic sau aluminiu.

Poftă bună!

tiramisu cu capsuni

Ce mai caută lumea

  • tiramisu cu capsuni
  • https://retete-cochete ro/desert/tiramisu-cu-capsuni/
  • tiramisu cu capsuni decor

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This

Un share ne ajută să publicăm mai multe rețete! Mulțumim!

Shares