Timp de preparare: 45 minute
Cantitate: 1prajitura – pentru 8 persoane
Ingrediente:
Blatul
275 gr faina
175 gr zahar tos
3 oua mari
180 grame unt
180 ml lapte dulce
1 praf de copt
40-50gr mac
125 gr suc de portocale proaspat stors
2 lingurite coaja de portocale rase sau de la frigider ( din celeamestecate cu zahar)
Sirop de portocale
250ml suc de portocale proaspat stors
10 linguri zahar tos
coaja unei portocale taiata in fasiute subtiri
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Blatul
Amestecam untul la temperatura camerei cu zahrul tos si coaja de portocale pana obtinem o spuma densa. Dupa adaugam, unul cate unul cele 3 oua, amestecand bine .Dupa ce ouale au fost incorporate, adaugam si faina cu praful de copt.La final se adauga laptele, sucul de portocale si macul.Aluatul rezultat se aseaza intr-o forma tapetata cu unt si faina si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 170 grade pentru 40-45 minute.
Sirop de portocale
Se curata cu un cutit coaja unei portocale mari, taiem cojile in fasiute subtiri, le punem intr-un vas cu apa rece si le punem la fiert 5-10 minute dupa care le lasam la scurs intr-o sita pentru cca 5minute..Amestecam fasiutele de portocala cu zaharul, sucul proapat de portocale si esenta de vanilie si le punem pe foc mic pana devine un sirop, dar NU FOARTE dens! (cca 10 minute).
Scoatem din cuptor prajitura in momentul cand incepe sa se desprinda singura de pe margini si este usor rumenita, dupa care desfacem forma si asezam prajitura pe un platou. Cat este calda,o insiropam cu jumatate din cantitatea de siropul cald de portocale.Se serveste rece.Fiecare felie se stropeste inainte de a fi servita cu o lingura din siropul si coaja de portocale ramase.
Vă doresc poftă bună !