TARTA CU PORTOCALE SI MAC

IMG_1879

Timp de preparare: 45 minute
Cantitate: 1prajitura – pentru 8 persoane

Ingrediente:

Blatul

275 gr faina

175 gr zahar tos

3 oua mari

180 grame  unt

180 ml lapte dulce

1 praf de copt

40-50gr mac

125 gr suc de portocale proaspat stors

2 lingurite coaja de portocale rase sau de la frigider ( din celeamestecate cu zahar)

 

Sirop de portocale

250ml suc de portocale proaspat stors

10 linguri zahar tos

coaja unei portocale taiata in fasiute subtiri

esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Blatul

Amestecam untul la temperatura camerei cu zahrul tos si coaja de portocale pana obtinem o spuma densa. Dupa adaugam, unul cate unul cele 3 oua, amestecand bine .Dupa ce ouale au fost incorporate, adaugam si faina cu praful de copt.La final se adauga laptele, sucul de portocale si macul.Aluatul rezultat se aseaza intr-o forma tapetata cu unt si faina si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 170 grade pentru 40-45 minute.

Sirop de portocale

Se curata cu un cutit coaja unei portocale mari, taiem cojile in fasiute subtiri, le punem intr-un vas cu apa rece si le punem la fiert 5-10 minute dupa care le lasam la scurs intr-o sita pentru cca 5minute..Amestecam fasiutele de portocala cu zaharul, sucul proapat de portocale si esenta de vanilie si le punem pe foc mic pana devine un sirop, dar NU FOARTE dens! (cca 10 minute).

Scoatem din cuptor  prajitura in momentul cand incepe sa se desprinda singura de pe margini si este usor rumenita, dupa care desfacem forma si asezam prajitura pe un platou. Cat este calda,o insiropam cu jumatate din cantitatea de siropul cald de portocale.Se serveste rece.Fiecare felie se stropeste inainte de a fi servita cu o lingura din siropul si coaja de portocale ramase.

Vă doresc poftă bună !

IMG_1877

IMG_1895

IMG_1902

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *