Timp de coacere: 20-25 minute
Cantitate: 1 tava
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 130g zahar (5-6 linguri )
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 1 praf de copt
Crema:
- 250 g branza de vaci – proaspata (din aceea la cutie)
- 200g crema de branza natur
- 200g unt – 1 pachet – la temperatura camerei
- 150 g zahar ( 6 linguri)
- esenta de vanilie –dupa gust
Glazura:
- 850ml suc de portocale
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 5 linguri de zahar
Mod de preparare:
Blatul Se sparg ouale, se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga uleiul,putin cate putin, omogenizand compozitia. In amestecul rezultat se adauga faina, amestecata in prealabil cu praful de cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma, cu telul si se incorporeza in compozitie, rezultand un aluat aerat. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina (tava aprox 30 x 20) si se coace la cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade, pana iese scobitoarea curate ( aproximati 25min.Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.
Crema: Untul la temperature camerei, se freaca cu zaharul , esenta de vanilie si branza, pana iese o crema bine definite ( omogena , cu ingredientele bine incorporate) Crema se intinde pe blatul de prajitura si se da la frigider pana facem si glazura.
Glazura: Budinca se prepara dupa indicatiile de pe plic, insa in loc de lapte se pune sucul de portocale. Recomand sa se puna totusi mai putin lichid decat scrie pe plic, pentru a fi siguri ca se intareste dupa racire. ( macar cu 50ml mai putin). Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand este doar putin calda, se adauga peste crema . Se baga din nou la frigider pentru minim 2 ore ( se va intarii glazura si aromele se vor intrepatrunde). Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in bucati egale 9 patrate sau romburi) si se serveste ca atare.
Pofta buna !
Ce mai caută lumea
- prajitura fanta
- prajitura cu fanta
- prajitura fanta reteta
- prajitura fanta rapida
- reteta prajitura fanta
- prajitura cu suc fanta
- prajitura cu branza si fanta
- prajitura cu fanta reteta
- prajitura cu fanta si branza
- prajitura cu fanta de portocale
7 mai 2013
foarte buna
31 august 2013
Multumesc ! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
24 septembrie 2014
Pana la urma mai sunt si oameni care stiu sa scrie.
1 octombrie 2014
f buna prajitura
5 octombrie 2014
Ma bucur mult ca ti-a placut !
31 octombrie 2014
Multumesc mult! sper sa incerci si din celelalte ! 🙂
24 decembrie 2015
Foarte buna
3 mai 2016
Cat de mare este tava ta? Ai facut in cea obisnuita de la aragaz?
18 octombrie 2016
E a doua oara cand incerc e foarte buna