Nu știu de unde este rețeta aceasta , dar cert este că am mâncat-o inițial preparată de mama. Am fost cam sceptică pentru că mi s-a părut mult prea simplă. Dar rezultatul final a fost uimitor : pe cât de simplă pe atat de delicioasă . Yammm !!!
Timp de preparare: aprox 15 min
Cantitate: 1 placintă
Ingrediente:
- aluat de foietaj congelat – 400g
- 4-5 mere mari – de preferat din cele pentru placintă ( ușor acrișoare)
- 1 borcan de gem de prune ( 200-250g )
Mod de preparare:
Aluatul congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.
Se așează aluatul într-o tavă și se îndoaie usor marginile în interior- cca 1cm, pentru a nu curge gemul. ( procedeul nu este obligatoriu, dar eu asa fac). Deasupra se pune gemul, într-un strat uniform.
Merele se curăță, se scot sâmburii, și se taie pe jumătate, apoi felii, potrivite ca și grosime. Se așează ordonat, peste gem, astfel încat rezultatul final să fie destul de estetic.
Tava se introduce la cuptorul încalzit în prealabil la 170 grade C, pentru cca 15 min, până se rumeneste frumos.Se scoate tarta din cuptor și se lasă la răcit 10 min. Plăcintă se poate servi atât caldă cât și rece. Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- placinta cu aluat congelat
- placinta cu mere cu aluat cumparat
- placinta cu gem
- https://retete-cochete ro/desert/placinta-ultra-rapida-cu-mere-si-gem/
- placinta cu mere si gem
14 martie 2012
Super ! Eu as servi placinta cu putina nuca maruntita deasupra 😀