PLĂCINTĂ ULTRA-RAPIDĂ CU MERE ȘI GEM

Nu știu de unde este rețeta aceasta , dar cert este că am mâncat-o inițial preparată de mama. Am fost cam sceptică pentru că mi s-a părut mult prea simplă. Dar rezultatul final a fost uimitor : pe cât de simplă pe atat de delicioasă . Yammm !!!

Timp de preparare:   aprox 15 min

Cantitate: 1 placintă

Ingrediente:

  • aluat de foietaj congelat – 400g
  • 4-5 mere mari – de preferat din cele pentru placintă ( ușor acrișoare)
  • 1 borcan de gem de prune ( 200-250g )

Mod de preparare:

Aluatul  congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.

Se așează aluatul într-o tavă și se îndoaie usor marginile în interior- cca 1cm, pentru a nu curge gemul. ( procedeul nu este obligatoriu, dar eu asa fac). Deasupra se pune gemul, într-un strat uniform.

Merele se curăță, se scot sâmburii, și se taie pe jumătate, apoi felii, potrivite ca și grosime. Se așează ordonat, peste gem, astfel încat rezultatul final să fie destul de estetic.

Tava se introduce la cuptorul încalzit în prealabil la 170 grade C, pentru cca 15 min, până se rumeneste frumos.Se scoate tarta din cuptor și se lasă la răcit 10 min. Plăcintă se poate servi atât caldă cât și rece. Poftă bună !

 

Ce mai caută lumea

  • placinta cu aluat congelat
  • placinta cu mere cu aluat cumparat
  • placinta cu gem
  • https://retete-cochete ro/desert/placinta-ultra-rapida-cu-mere-si-gem/
  • placinta cu mere si gem

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

1 Comment

  1. Super ! Eu as servi placinta cu putina nuca maruntita deasupra 😀

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *