Timp de preparare: aprox 30 min
Cantitate: aproximativ 12-14 bucati
Ingrediente:
- 12 biscuiti Oreo
- 500 gr mascarpone
- 120 gr zahar ( 8 linguri de zahar)
- 2 linguri smantana
- 2 linguri cu varf de faina ( sau de amidon – daca aveti)
- 1 praf de copt
- 3 oua
- un praf de sare
- o lingura esenta de vanilie ( sau un pliculet zahar vanilinat)
- colorant alimentat ( daca doriti)
- fructe confiate ( eu am avut 10 cireste )
Mod de preparare:
Asezam hartiutele de hartie, cele pentru briose, in tava de briose sau in forme individuale si punem cate un biscuite Oreo in fiecare hartiuta.Dam tava la o parte si facem compozitia de branza.
Mixam mascarponele, la temperatura camerei cu smantana, cele 200g de zahar, ouale, zaharul vanilinat ( sau vanilia), sarea, faina si praful de copt, pana obtinem o crema destul de consistenta.
Punem cateo lingura din compozitie in forme.
In compozitia ramasa se adauga colorant alimentar ( ce culoare doriti – eu am pus verde fistic) si ciresele taiate cubulete mici.
Se adauga in forme inca o lingura din aceasta compozitie si se da tava la cuptorul incins in prealabil de 170 grade, pentru cca 25 minute. Cheesecake-urile vor incepe sa creasca si vor fi gata cand sunt usor rumene, cu suprafata crapata din loc in loc.
Le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca de tot, dupa care le bagati in frigider, la rece pentru minim 2 ore. Daca aveti posibilitatea va recomand sa le lasati este noapte.
Nu va speriati ca se vor lasa putin dupa ce le scoateti din cuptor, este normal. De asemenea, daca le apasati usor in mijloc, veti vedea ca sunt usor moi. Sunt perfecte!Cand sunt gata de servit, le scoateti hartiutele si le serviti cu biscuitele oreo in sus.
Merg alaturi de frisca, dulceata usor acrisoara , inghetata sau…pur si simplu asa cum sunt..pur si simplu delicioase.
Spor la gatit si….
Pofta buna !