CLATITE CU GANACHE DE CIOCOLATA SI BANANE

IMG_2797

Timp de preparare:   aprox 20 min

Cantitate: aproximativ 12-15 portii
Ingrediente:

 – Pentru aluat clatite:

  • 300g de faina alba
  • 200 ml de lapte dulce rece
  • 2 linguri de zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 100 ml apa minerala daca se poate ( sau 300ml apa minerala si nu mai puneti lapte deloc!)
  • 2 oua

– Pentru crema ganache:

  • 200 ml smântână pentru frisca
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 180g ciocolată neagra – 2 ciocolate ( sau cu lapte – o sa iasa mai dulce)
  • optional lichior de portocale sau amaretto sau wiskey – 2 linguri ( sau esenta de rom)

 – Pentru umplutura:

4-5 banane – depinde cat de multe vreti sa puneti ( puteti pune si zmeura proaspata!)

 

Mod de preparare:

Clatitele: Se amesteca apa,ouale,laptele si apoi adaugam faina si zaharul, praful de sare si zaharul vanilinat pana iese o compozitie ca un iaurt subtire.Se lasa sa se odihneasca in frigider 15-30min, dupa care punem cca un polonic de aluat la prajit intr-o tigaie bne incinsa, unsa cu ulei.Dupa ce se face pe o parte, o intoarceti pe partea cealalta si in final se scoate pe o farfurie intinsa la racit. Prajitul unei clatite nu dureaza cam 3 min.Daca prima clatita se rupe sau iese cu gaurele ( bule) mai adaugati putina faina

 Ganache-ul:Smânatâna lichidă cu ciocolata rupă în bucăți se pun la foc mic, într-o cratiță cu fundul mai gros. Se amestecă incontinuu pana ce ciocolata s-a topit în totalitate.Se adaugă lichiorul și zahărul vanilinat.Se amesteca usor.Se stinge focul și se dă compozitia la racit pentru 10-15 minute.

Se taie bananele in felii si se umplu clatitele cu crema de ciocolata si banane.Se servesc ca atare sau alaturi de inghetata de vanilie.

                 Poftă bună !

IMG_2789

IMG_2788

IMG_2798

 

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *