Timp de preparare: aprox 20 min
Cantitate: aproximativ 12-15 portii
Ingrediente:
– Pentru aluat clatite:
- 300g de faina alba
- 200 ml de lapte dulce rece
- 2 linguri de zahar tos
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- 100 ml apa minerala daca se poate ( sau 300ml apa minerala si nu mai puneti lapte deloc!)
- 2 oua
– Pentru crema ganache:
- 200 ml smântână pentru frisca
- 1 plic zahăr vanilinat
- 180g ciocolată neagra – 2 ciocolate ( sau cu lapte – o sa iasa mai dulce)
- optional lichior de portocale sau amaretto sau wiskey – 2 linguri ( sau esenta de rom)
– Pentru umplutura:
4-5 banane – depinde cat de multe vreti sa puneti ( puteti pune si zmeura proaspata!)
Mod de preparare:
Clatitele: Se amesteca apa,ouale,laptele si apoi adaugam faina si zaharul, praful de sare si zaharul vanilinat pana iese o compozitie ca un iaurt subtire.Se lasa sa se odihneasca in frigider 15-30min, dupa care punem cca un polonic de aluat la prajit intr-o tigaie bne incinsa, unsa cu ulei.Dupa ce se face pe o parte, o intoarceti pe partea cealalta si in final se scoate pe o farfurie intinsa la racit. Prajitul unei clatite nu dureaza cam 3 min.Daca prima clatita se rupe sau iese cu gaurele ( bule) mai adaugati putina faina
Ganache-ul:Smânatâna lichidă cu ciocolata rupă în bucăți se pun la foc mic, într-o cratiță cu fundul mai gros. Se amestecă incontinuu pana ce ciocolata s-a topit în totalitate.Se adaugă lichiorul și zahărul vanilinat.Se amesteca usor.Se stinge focul și se dă compozitia la racit pentru 10-15 minute.
Se taie bananele in felii si se umplu clatitele cu crema de ciocolata si banane.Se servesc ca atare sau alaturi de inghetata de vanilie.
Poftă bună !