Cheesecake-ul este un desert tipic american. Conține de obicei un blat crocant din biscuiți fărâmițați și unt, fie biscuiți digestivi, fie oreos, iar umplutura este din cremă de brânză fină, cu frișcă și vanilie. Rețeta de mai jos este o rețetă ușoară, care se prepară rapid și nu necesită coacere, ci doar trebuie lăsată la frigider pentru câteva ore (minim 3). Știu… pare destul de mult 3 ore, dar credeti-mă, merită așteptarea!
Timp de preparare: 40 minute ( plus 3 ore la frigider)
Cantitate: 8-10 porții
Ingrediente:
blat:
- 230 g biscuiți simpli (digestivi)
- 100 g unt topit și răcit
- 2 linguri de zahăr alb
umplutură:
- 250 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 250-300 g brânză cremă la temperatura camerei (de tip Philadelphia)
- 70 g zahăr alb
- 1 linguriță esență de vanilie/semințele de la jumătate de păstaie de vanilie
topping:
- 100/150 g afine sau alte fructe de pădure proaspete
sau
- 200 g căpșuni/zmeură congelată
- 1 lingură zahăr alb
- 1 1/2 lingurițe amidon
- 85 ml apă rece
Mod de preparare
Untul se topește la foc mic și se lasă la răcit.
Biscuiții se sfărâmă mărunt cu ajutorul unui sucitor sau robot de bucătărie.
Amestecați biscuiții cu cele 2 linguri de zahăr și untul topit.
Amestecul se întinde într-o tavă de tartă de cca 25 cm unsă cu puțin ulei și tapetată pe fund cu hârtie de copt și se presează bine de marginile tăvii.
Tava se acoperă cu o folie de plastic și se bagă la frigider cât timp se prepară umplutura.
Crema de brânză și zahărul se bate cu mixerul la viteză mică pentru 1 minut. Se adaugă vanilia și se mai mixează puțin.
Smântâna lichidă pentru frișcă se bate într-un alt bol la viteză mare, cca 3 minute, până se dublează în volum și nu curge de pe tel. Aveți grijă să nu bateți prea mult, pentru că se va tăia. Pentru rezultate optime, bolul și telul cu care bateți smântâna se pun cu câteva minute înainte în frigider pentru a se răci.
Frișca și crema de brânză se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus până se omogenizează și se întinde apoi peste blatul din biscuiți.
Tava se ține la frigider pentru minim 3 ore.
Pentru sosul de fructe, într-o cratiță medie, amestecati zahărul și amidonul. Se adaugă apa și se amestecă bine. Se adaugă fructele și se pune cratița pe foc mediu. Se amestecă ocazional până începe să fiarbă. Reduceți focul și se mai lasă la fiert timp de 5 minute, amestecând aproape constant, până când sosul se îngroașă puțin. Cratița se ia de pe foc și se lasă la răcit. Dacă folosiți zmeură este indicat să strecurați compoziția printr-o sită pentru că veți avea multe semințe, dacă folosți căpșuni nu este nevoie să-l strecurați, veți obține o compoziție de consistența unui gem. Puteți și să folosiți un blender vertical pentru a obține un sos mai omogen.
Cheesecake-ul se poate servi cu afine sau căpșuni proaspete și cu sosul din fructe de pădure.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- cheesecake cu afine
- tarta cu afine
- prajitura cu afine
- tarta cu crema de branza
- retete cu afine si branza
- prajitura cu branza de vaci si afine
- prajitura cu branza cheesecake
- https://retete-cochete ro/desert/cheesecake-cu-afine-tarta-cu-crema-de-branza-si-afine/
- crema de branza pentru cheesecake
- cheesecake reteta afine