Mereu am vrut să încerc brioșele cu arome de ceai. Cum sunt o mare amatoare de ceaiuri, fie verde, de fructe, sunătoare sau mușețel, de curând am descoperit aroma puternică și foarte plăcută a ceaiului Earl Grey. Acesta este un amestec de ceai negru cu aromă de portocală bergamot (un fruct galben de mărimea portocalei, cu gust mai amar decât grepfutul, dar mai puțin acru ca lămâia). Aceste brioșe sunt foarte frumos parfumate, cu puțin zahăr și semințe de mac, ceea ce le face ideale pentru micul dejun.
Cantitate: 6 bucăți
Timp de coacere: 20-25 minute
Ingrediente:
- 125 ml lapte
- 2 lingurițe (2 plicuri) ceai Earl Grey
- 65 g unt topit
- 1 ou mare la temperatura camerei
- 190 g făină
- 80 g zahăr
- 1/4 linguriță sare
- 10 g (1 plic) praf de copt
- 1 lingură semințe de mac
- coaja sară de la 1 lămâie/portocală
- opțional: gem de zmeură, caise, etc.
Mod de preparare
Laptele se încălzește la foc potrivit, iar când aproape fierbe, se ia de pe foc și se pun în el lingurițele sau plicurile de ceai. Lăsați-l acoperit cu o farfurie pentru 5-10 minute. Strecurați apoi laptele și lăsați-l să se răcească.
Untul se taie bucățele mici și se topește la foc mic într-o crăticioară.
Făina se amestecă într-un bol cu zahărul, praful de copt, sarea, semințele de mac și coaja de lămâie sau portocală.
Adăugați untul topit și răcit, oul bătut ușor și laptele peste amestecul de făină până obțineți o compoziție omogenă. Nu amestecați prea mult, căci altfel brioșele vor ieși tari.
Aluatul se împarte în formele de brioșe și se bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 C pentru 20-25 de minute. Brioșele trebuie să fie ușor rumene, iar o scobitoare înfiptă în mijlocul uneia să iasă curată și uscată.
Cât sunt încă calde, puteți unge brioșele cu puțin gem de zmeură sau caise pentru că ele nu sunt foarte dulci. Le puteți consuma la micul dejun, alături de o cană de ceai sau de cafea.
Poftă bună!
Trackbacks/Pingbacks