TARTĂ CU ROȘII CHERRY, BRÂNZĂ ȘI SMÂNTÂNĂ

Nu sunt o mare fană a roșiilor cherry, dar tarta aceasta mi s-a părut aspectuoasă, rapidă, usor de preparat, fără prea multe ingrediente si operațiuni complicate. Cum se anunțaseră niste prieteni in vizită si sunt mereu in criză de timp, am zis că este momentul perfect să o încerc.

Timp de preparare:

  • timp intermediar de coacere   10-12 min
  • timp final de coacere              15-25 min
  • timp preparare                    aprox15 min

Cantitate6 porții

Ingrediente:

  • aluat foietaj congelat -400 g
  • 3 oua întregi
  • roșii cherry 10-12 buc
  • brânză de vacă sau capră -100 g (sau ce brânză preferați, dar nu foarte sărată)
  • 5 cuburi de brânază topită cu smântână
  • 1 ceapă mare sau 2 mici
  • 1 lingură ulei
  • 120 g smântână
  • sare, piper
  • oregano uscat – o lingurita

Mod de preparare:

Aluatul  congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.Brânza se taie cubulețe cam de 1cm , roșiile cherry se taie în jumătăți.

Cele 3 ouă se bat cu un praf de sare și puțin piper și se amestecă cu smântâna.Ceapa se taie solzișori și se călește în  ulei, până se înmoaie și devine sticloasă.

Tava pentru tartă se unge cu puțin unt  (dacă este antiaderentă nu mai este necesar să se ungă) și se asează aluatul dezghețat. Din loc în loc aluatul se ințeapă cu furculița. Puneți o bucată de hartie de copt pe întreg aluatul și deasupra boabe de fasole sau pietricele. Acest lucru va împiedica creșterea aluatului în mod excesiv.

Bagați tava la cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru cca 10-12min ( până se observă că a început să crească )

Se scoate aluatul din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole si se distribuie uniform pe aluat ceapa călită, brânza de vacă si brânza topită.Deasupra se adaugă amestecul de ou si smântană, se decoreaza cu roșiile cherry și se presară peste tarta oregano, dupa gust.

 Tava se introduce la cuptor pentru încă  15-25 min, până tarta se rumenește.Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10-15 min. Se poate servi atât caldă cât și rece.   Poftă bună !

                                  

 

 

 

Ce mai caută lumea

  • tarta cu rosii si branza
  • tarta rosii

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

1 Comment

  1. foarte buna :)eu una am incercat-o si este foarte foarte buna si simplu de facut,merita sa o incercati

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *