Acest sufleu, numit si sufleu-fals – pentru ca este unul extrem de rapid si fara multe etape – este usor de facut si extrem de gustos. Nu este unul complicat, precum cel frantuzesc. Etapele sunt simple si succesul este garantat, chiar si pentru cei fara prea multa experianta in bucatarie.incercati-l cu incredere.
Timp de preparare: aprox 30 min
Cantitate: aproximativ 6-8 portii
Ingrediente:
- 2 lamai ( galbene sau lime sau portocale)
- 5 oua
- 150 g zahăr tos
- Unt – pentru uns formele
- Un praf de sare
- Zahar pudra pentru presarat deasupra
- Frisca – optional
Mod de preparare:
Inainte de toate incingeti cuptorul la 180°C, dupa care ungeti formele de sufleu cu unt, presarati-le cu zahar pudra si puneti-le in frigider.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti galbenusurile cu 150 g de zahar, , pana cand compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Adaugati peste aceasta crema coaja rasa de la o lamaie si aproximativ 50-60ml suc de lamaie ( adica sucul de la cele doua lamai)
Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin pufoase si aerate, apoi incorporati usor albusurile in crema de galbenusuri si umpleti formele de sufleu cu aceasta compozitie.
Puneti formele intr-o tava (sau cratita) si puneti apa fiebinte in tava, cam pana la jumatatea formelor, dupa care le puteti da la cuptor si lasati-le la copt 20 min. (depinde si de marimea formelor) – trebuie sa devina aurii deasupra si sa fi crescut. Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii pentru ca sufleul se va lasa
– Sufleul este gata cand a crescut bine si are o culoare aramie. Scoateti din cuptor, presarati zahar pudra si serviti imediat. Merge minunat cu o lingura de frisca deasupra.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- sufleu de lamaie
- https://retete-cochete ro/desert/sufleu-de-lamaie/
- sufleu de nuci
23 aprilie 2015
Foarte apetisant !
24 aprilie 2015
Multumesc ! Este si foarte usor de facut ! 🙂