CHEESECAKE CU MERE ȘI TOPPING CROCANT

Cantitate: 8-9 porții

Timp de coacere: 35-40 de minute

Ingrediente:

Blat:

  • 125 g făină
  • 50 g zahăr brun
  • 120 g unt rece
Compoziție:
  • 400 g brânză cremă (tip Philadelphia cu conținut mare de grăsime)
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • esență de vanilie
  • 100 g zahăr tos
  • 3 mere mari și acrișoare
  • 1-2 linguri de zahăr tos
  • 1 linguriță de scorțișoară
Topping crocant:
  • 60 g făină
  • 60 g unt rece
  • 100 g zahăr brun

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 de grade C. Ungeți o tavă de tort cu puțin unt.

Amestecați făina cu zahărul brun și cu untul tăiat bucățele mici până obțineți o pastă fărâmicioasă care se tapetează pe fundul tăvii. Puteți folosi și robotul de bucătărie. Tava se dă la cuptor pentru 5 minute.

Crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei. Aceasta se amestecă cu zahărul tos, aroma de vanilie și se bate cu mixerul. Se adaugă apoi ouăle unul câte unul.

Compoziția de brânză se toarnă în tavă și se dă la cuptor pentru 10 minute.

Merele se curăță de coajă și de sâmburi și se taie în bucăți mici de cca 1 cm. Se presară cu 1-2 linguri de zahăr tos și cu o linguriță de scorțișoară.

Se prepară toppingul amestecând toate ingredientele (untul, făina și zahărul) cu ajutorul degetelor până se obțin niște firimituri.

Se scoate tava din cuptor și se adaugă merele și topping-ul crocant și se mai lasă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Se lasă să se răcească pentru 10 minute și apoi se poate servi, este bună atât caldă cât și rece.

Poftă bună!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. cred ca ce bun ii… super ideea cu toppingul.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *