Prăjitura aceasta merge foarte bine servită călduță cu o lingură de înghețată de vanilie. Textura este una moale, iar toppingul de zahăr este puțin crocant.
Timp de coacere: 50 -60 minute
Cantitate: 9 porții
Ingrediente
- 150 g făină
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 120 g zahăr tos
- 200 g unt nesărat topit și răcit
- 2 ouă mari
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 125 ml iaurt (3,5% grăsime sau mai mult)
- 2 mere și 1 pară curățate de coajă și feliate subțire
- 75 g zahăr tos pentru topping
Mod de preparare
Cuptorul de încălzește la 180 grade C. O tavă pătrată (cca 25 cm) de tapetează cu ulei și făină.
Făina se amestecă cu sarea și scorțișoara.
Untul topit se amestecă cu zahărul și se bate cu mixerul până devine mai deschis la culoare. Se adaugă ouăle unul câte unul și coaja de lămâie rasă.
Se adaugă apoi alternând făina și iaurtul, începând și terminând cu făina.
Merele și para se curăță de coajă, se taie feliuțe subțiri și se amestecă cu restul compoziției care apoi se toarnă în tavă. Se presară pe deasupra zahărul tos.
Tava se dă la cuptor pentru 50-60 de minute. Încercați prăjitura cu o scobitoare ca să vedeți dacă este gata. Aceasta trebuie să iasă curată, cu puține firimituri. Prăjitura va fi una moale, de aceea este bine să se lase să se răcească 10 minute înainte de a se tăia. Se servește apoi cu puțină înghețată de vanilie.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- placinta cu mere si inghetata
- prajitura cu mere si inghetata
- https://retete-cochete ro/desert/prajitura-cu-mere-pere-si-inghetata-de-vanilie/