Inițial o tartă tradițional franțuzească bazată pe brânză și ouă, această tartă a evoluat putând fi adaugate ingrediente ca ceapa și ciuperci. Nelipsită însa este costița afumata usor crocata: o placere vinovată….merită savurata !
Timp de preparare:
- timp intermediar de coacere 10-12 min
- timp final de coacere 20-25 min
- timp preparare aprox15 min
Cantitate: 6-8 porții
Ingrediente:
Pentru aluat
- 150 gr făină ( un pahar și jumătate)
- 120 gr unt rece
- 4 linguri apă rece
Umplutura
- 400-500g ciuperci proaspete ( sua o cutie la conserva)
- 1 ceapă mare sau 2 mici
- 1 lingură ulei
- 200g costită ( sunculița afumată)
- Sare
- piper
- oregano uscat
- 200g smantana 12-15% grasime
- 2 ouă întregi
- 100g cascaval ( de care va place – gruyere, emmentaler)
Mod de preparare:
- Într-un bol se amestecă faina cu untul tăiat cubulete, cu apa și un praf de sare până se formează o cocă.
- Se întinde coca într-o foaie subțire și se pune în formă de tartă sau una mai înaltă de tort. Se da la frigider pentru minim 15 minute.
- Între timp se incinge cuptorul la 175-180 grade.
- Cașcavalul se dă prin răzătoare.
- Cele 2 ouă se bat cu un praf de sare, puțin piper și oregano si se amestecă cu smântâna.
- Ceapa se taie solzișori și se călește în ulei, până se înmoaie și devine sticloasă.
- Se scoate ceapa și se călesc ciupercile, după care se căleste sunculița tăiată cubulețe sau fâsiuțe
- Băgați tava la cuptorul încalzit în prealabil la 175 grade pentru cca 10-12min ( până se observă că a început să crească )
- Se scoate aluatul din cuptor, deasupra se adaugă pe straturi, ceapa calita, ciupercile si sunculita, cascavalul ras si deasupra amestecul de ou si smântană.
- Tava se introduce la cuptor pentru încă 20-25 min, până tarta se rumenește.
- Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10-15 min. Se poate servi atât caldă cât și rece.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- quiche lorraine reteta
- quiche reteta
- reteta quiche
- quiche lorraine jamie oliver
- reteta quiche lorraine
- tarta quiche lorraine
- quiche cu branza
- quiche lorraine cu ciuperci
- tarta quiche
- quiche lorraine cu spanac
Abonează-te la blog prin email
Alătură-te celorlalți 461 de abonați.
15 aprilie 2015
Reteta este minunata, quiche-ul a iesit incredibil de bine! Sa te lingi pe degete, nu altceva! Iti multumim si eu si sotul si catelul ( a primit si el o bucatica mica mica)
18 aprilie 2015
Multumesc, Corina ! Ma bucur mult ca ti-a placut ! Si eu fac reteta asta destul de des si de fiecare data…dispare subit! 🙂
10 septembrie 2016
super prezentare… si cu salata ..excelent !thank’s !
30 septembrie 2017
Reteta este minunata.O fac de mai bine de un an.Imi iese f bun si datorita retetei explicite.Sotul si musafirii sunt in extaz.Multumesc fff mult !!