DOVLECEI ( ZUCCHINI) LA CUPTOR UMPLUȚI CU BRÂNZĂ ȘI MĂRAR

Dovlecei la cuptor…..buni, ușor de făcut și destul de dietetici.O mâncare de vară, ce se poate consuma atât caldă cât și rece, simplă, cu salată sau ca și garnitură la o friputră. Oricum vă hotărâți să o consumați, merită cu siguranță să o încercați !

Timp de preparare:  30-35 minute

Cantitate: aproximativ: 6-8 porții

Ingrediente:

  • 3-4 dovlecei ( sau zucchini) medii
  • brânză proaspată de vaci -500g
  • smântână (12-24% grăsime) – 150 g
  • 3 ouă
  • 3-4 fire de mărar ( dupa gust)
  • 2 căței de usturoi( pisați)
  • sare
  • piper
  • cașcaval ( opțional)

Mod de preparare:

Se iau dovleceii, se spală, se curață de coajă, după care se taie de-a lungul, în două părti egale.

Cu  ajutorul unei lingurițe se scoate din fiecare jumătate partea centrală, cu semințe.

Într-un castron se amestecă brânza de vaci, smântâna, cele trei ouă, mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu „bărcuțele”de dovlecel cu compoziția rezultată și se asează într-o tavă de cuptor.Daca doriți puteți rade deasupra cascaval (sau nu).Se introduce tava la cuptorul încins în prealabil la 180 grade.Se lasă cca 30-35 min ( până sunt ușor aurii).Când sunt gata se scot din cuptor și se consumă ca atare.

Poftă bună !

Ce mai caută lumea

  • dovlecei umpluţi cu brânză
  • dovlecei umpluti la cuptor
  • dovlecei la cuptor
  • dovlecei cu branza la cuptor
  • dovlecei cu branza
  • dovlecel umplut
  • dovlecei la cuptor cu branza
  • dovlecei umpluti cu branza la cuptor
  • dovlecel la cuptor
  • dovlecel umplut cu branza

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

6 Comments

  1. Am incercat si eu aceasta reteta, este fabuloasa. Eu am inlocuit mararul cu patrunjel, am adaugat branza telemea adrei verde cubulete si seminte de chimen. Este delicios!

  2. Buna, Gabriela! Ma bucur ca iti place reteta.Si mie imi place foarte mult si mai ales ca acum este vara, o fac destul de des. Cu chimen nu am incercat inca, dar pare o idee gustoasa ! 🙂 O sa incerc! Multumesc pentru idee!

  3. As dori sa incerc aceasta reteta……doream sa intreb :daca trebuie fiert putin inainte dovlecelul s-au se coace destul de bine in cuptor fara a mai fi nevoie de fierbere?

  4. eu nu i-am fiert. daca sunt mici nu este nevoie, se patrund foarte usor la copt

  5. „Se iau dovleceii, se spală, se curață de coajă”; in pozele prezentate, nu par curatati de coaja..

  6. A ramas jumate din compozitie, e cam curgatoare si se revarsa in tava, sper sa iasa bun, acum sunt in cuptor

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *