Brioșe…bune și ușor de făcut sub toate formele. Dar de ce să fie doar dulci? Ei bine azi am făcut și din cele sărate: brânză și cașcaval: cu adevarat delicioase !
Timp de preparare: 25 minute
Cantitate: 12 bucăti
Ingrediente:
- 200 g făină – aproximativ 1 pahar jumate
- 100ml lapte ( sau apă plată)
- 3 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 70 ml ulei
- un praf de sare
- 100g branză de vacă ( eu am folosit telemea)
- 100g cașcaval
Decor:
- 2 linguri cașcaval ras – cam 20g
- putină boia dulce – opțional
Mod de preparare:
Într-un castron am amestecat făina cu praful de copt și sarea, am adăugat uleiul,apa, ouăle, brânza și cașcavalul rase și le-am mixat bine până am obținut un aluat de consistența unei smântâni foarte groase ( nu curge, dar este destul de fluid
Cu ajutorul unei linguri am pus în formele de silicon aluatul. Regula spune că se completeaza cu aluat cam până la 2/3 din fiecare formă, insă eu le pun aproape pline. Așa ies mai pufoase, cresc mai înalte și sunt mai aspectuoase. Deasupra fiecărei briose am pus cașcaval ras și am presărat puțină boia dulce.
Se introduc în cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru aproximativ 15-25 minute, sau până sunt rumene ( depinde și de cuptorul fiecăruia )
Vă doresc poftă bună !
Ce mai caută lumea
- briose aperitiv
- briose cu branza
- briose sarate
- brioșe
- briose cu cascaval
- briose cu branza sarata
- briose aperitiv cu branza
- briose cu branza si cascaval
- briose sarate cu branza
- briose cu legume si branza
21 septembrie 2014
le-am facut si eu acum o ora, am respectat intocmai reteta, cu toate ingredientele cantarite dar la final nu le-am putut scoate din hartiute…este prima reteta sarata, dulci am mai facut si niciodata nu am avut problema asta…si sunt mult prea grase cu tot uleiul, ouale si branza / 12 briose…
5 octombrie 2014
Buna ! Eu nu folosesc niciodata hartiute. Fac doar in forme de silicon. Tocmai din cauza problemei cu lipitul de hartiute. In ceea ce priveste…cat de grase sau nu sunt…cred ca e o problema de gusturi. 😉
3 ianuarie 2015
Le-am facut si au iesit excelente. Am mai adaugat si 3 linguri smantana. Mulțumesc!
15 februarie 2015
Ma bucur tare mult ca ti-au placut! 🙂
28 iunie 2016
Buna seara,
Le-am facut si eu in seara asta dar nu mi au crescut??
9 februarie 2018
Buna, am facut si eu, pentru prima data. Foarte gustoase, au crescut mult, da – s-au lipit de hartie. Oricum -bune, bune !
5 octombrie 2018
Bună, care ar putea fi problema dacă „leșina” când le scot din cuptor? Înăuntru arătau foarte bine 🙁