De ce să nu faci o pâinică de casă când e atât de simplu și gustos? Am zis că merită să încerc Și nu am fost dezamagită. Iar verdețurile și usturoiul au dat preparatului un plus de gust. Rezultatul? PÂINICI CU MIRODENII ȘI USTUROI Delicioase !.
Timp de preparare PÂINICI CU MIRODENII:
- timp dospire aluat 1 oră
- timp intermediar dospire 30 min
- timp coacere 40-45min
Cantitate: 6 porții
Ingrediente:
Aluat
400 ml apă calduță
1 pachet drojdie proaspătă
700 gr faină albă
1 linguriță sare
Umplutura
4 fire pătrunjel
3 cătei usturoi
½ linguriță ierburi amestec- oregano, cimbru, busuioc, rozmarin
100 gr unt la temperatura camerei
sare
Mod de preparare:
Se pune făina într-un vas împreună cu sarea. Drojdia se diluează în puțină apă călduță și se pune peste făină. Treptat se adaugă și restul de apă până ce se formează un aluat destul de consistent.
Se framântă aluatul cca 15 minute, apoi se acoperă cu folie de plastic și se la loc caldut sa creasca pentru minim 1 ora.
Se mixează untul cu pătrunjelul tocat mărunt, ierburile amestec cât și usturoiul strivit în prealabil cu presa. Se adaugă sare după gust. Mixtura obținută se împarte în 6 parti egale, fiecare parte pentru una din viiotarele pâinici.
Împarțiți aluatul în 6 părți egale și asezați-l pe masa de lucru, dată cu puțină făină, ca să nu se lipească.
Fiecare bucată de aluat se întinde pe rând sub forma unui dreptunghi.
Foaia rezultată se unge cu mixtura de unt, lăsaând însă puțin unt pentru pus deasupra. Aluatul se rulează și se taie ruloul obținut cu un cutter pe toată lungimea sa. Tăietura nu trebuie să fie foarte adâncă, doar până la jumătatea ruloului, cât să se vadă umplutura. Depărtați puțin,în lateral, marginile tăiate.
Ungeți ruloul rezultat cu untul rămas, pe o parte laterală și apoi rulați aluatul, astfel încât partea unsă să fie în interior. Se obține astfel o pâinică în formă de melc.
Pâinicile se asează în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă să crească încă 20 minute. ( se acoperă cu un prosop de bucătarie).Se introduce tava la cuptorul încins în prealabil la 175 grade pentru aproximativ 40-45 minute, pana painicile se rumenesc ( capata o culoare aurie).
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- aluat cu condimente
- https://retete-cochete ro/gustari/painici-cu-mirodenii-si-usturoi/
- mirodenii pentru paine