APERITIVE TIP PIZZA CU SALAM ȘI CASCAVAL

Rețeta asta am primit-o de la mama pe mail. Nu știu de unde provine ca si sursa initială, dar nici nu am stat să caut, recunosc. Doar m-am apucat să o prepar. Rezultatul? Unul extraordinar de gustos și rapid de preparat. Merită încercat, mai ales pentru o seară cu prietenii alături de o bere sau pur și simplu de ronțăit în fața televizorului.

Timp de preparare:   aprox 15 min

Cantitate: aproximativ12 buc

Ingrediente:

  • aluat de foietaj congelat – 400g
  • 150-200 g salam feliat foarte subțire și mai uscat.
  • 150 g cașcaval
  • Ketchup dulce sau picant ( eu prefer picant)
  • oregano
  • 1 gălbenus ou

Mod de preparare:

Aluatul  congelat se lasă la dezghețat la temperatura camerei.

Jumătate din foaia de alaut o ungem cu un strat de ketchup, așezăm deasupra feliile de salam, una lângă alta.

Dăm cașcavalul prin răzătoarea mare, îl punem deasupra salamului, presărăm oregano dupa gust.Jumătatea de aluat ramasă goală o ungem cu putină apă, ca sa fie lipicioasă, și o suprapunem peste cealaltă jumatate umplută cu ingrediente.

Compoziția obținută se presează usor cu mana , după care cu un cutit normal sau daca aveți rola de tăiat pizza, se taie aluatul în fâșii cam de 2-3cm lătime.Fiecare fâșie astfel obținută se răsuceste, după care se pune în tava tapetată cu hârtie de copt. ( ca să nu se lipească sau să curgă cașcavalul).Batem gălbenușul cu un praf de sare și ungem  fâșiile răsucite.Deasupra se mai pune puțin oregano, atât pentru gust cat și pentru decor.

Tava se introduce la cuptorul încalzit în prealabil pentru cca 15 min, până apertivele se rumenesc frumos.Scoateți tarta din cuptor și lasați-o la răcit 10 min. Aperitivele se pot servi atât calde cât și reci.

                   Poftă bună !

                

Ce mai caută lumea

  • aperitive rapide
  • briose pizza
  • pizza cu salam si cascaval
  • pita cu salam
  • https://retete-cochete ro/tag/aluat-congelat/
  • APERITIVE TIP PIZZA
  • https://retete-cochete ro/gustari/aperitive-tip-pizza-cu-salam-si-cascaval/
  • Pizza rapida cu foietaj

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *