O supă caldă este tot ce poftesc într-o zi mohorâtă de toamnă, pentru că mă încălzește foarte bine și mai îndulcește sezonul acesta friguros. Așa că ce ar putea fi mai bun, decât supa mea favorită, picantă cu suc de roșii.
Timp de preparare: 30 minute
Cantitate: 5 porții
Ingrediente:
- 1 litru apă
- 2 morcovi mari
- 1 ardei iute (chili)
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe delikat
- 60 g fidea (2 pumni)
- 700 ml suc de roșii
- busuioc uscat și proaspăt
- pătrunjel
- oregano
- 2 linguri ulei măsline
Mod de preparare
Se pune la fiert 1 litru de apă. Între timp se curăță și se dau pe răzătoarea mare morcovii. Ardeiul iute se curăță de semințe și se taie mărunt.
Când apa clocotește se pun în oală morcovii și ardeiul iute. Se pune și lingurița de sare și lingurițele de delikat și se lasă la fiert 10-15 minute. Adăugați apoi fideaua. Eu prefer tăițeii dintr-un pachet de noodles, gen Vifon pentru că sunt mai gustoși, dar puteți pune orice fel de fidea doriți.
Lasați să fiarbă încă 5-10 minute și adaugați apoi sucul de roșii. Dacă doriți ca supa să aibă o consistență mai subțire puneți mai puțin suc de roșii, dar eu prefer să fie mai groasă. Amestecați și gustați puțin să vedeți dacă este destul de condimentată, dacă nu, mai puneți sare.
Adăugați apoi pătrunjel, busuioc, oregano sau ce alte verdețuri preferați și 2 linguri de ulei de măsline sau dacă nu aveți, de floarea soarelui și luați oala de pe foc.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- supa de roșii
- supa de rosii cu taitei
- ciorba de rosii cu fidea
- supa de rosii cu suc de rosii
- supa de rosii cu fidea
- ciorba de rosii
- reteta supa de rosii
- supă roșii
- reteta supa de rosii cu taitei
- supa de rosii jamila