Sufleul de conopidă este un preparat foarte ușor de făcut și de asemenea foarte delicios. La rețeta clasică am adăugat și câteva bucățele de bacon prăjit pentru un plus de aromă.
Timp de preparare: 40 minute
Cantitate: 4-6 porții
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 80 g telemea vacă
- 50 g cașcaval ras
- 100 g brânză dulce
- 2 ouă mari
- pesmet
- 100 g bacon/costiță afumată bucățele mici
- smântână după gust
Conopida se taie în buchețele și se spală. Apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10 minute.
Telemeaua se taie în cubulețe și se amestecă cu ouăle bătute, brânza dulce și jumătate din cașcavalul ras.
Baconul sau costița afumată se taie cubulețe. Acestea se călesc puțin într-o tigaie fără ulei până devin aurii.
Vasul termorezistent se unge cu ulei și se tapetează cu pesmet. Se adaugă conopida, se mai presară cu puțin pesmet și se toarnă pe deasupra compoziția cu ouă. Presărați pe deasupra baconul și restul de cașcaval ras.
Tava se dă la cuptor la foc moderat, 180 C, pentru 20 de minute sau până s-a rumenit frumos.
Sufleul se servește cald cu puțină smântână pe deasupra.
Vă doresc poftă bună!
Ce mai caută lumea
- sufleu de conopida
- sufleu de conopida cu branza
- sufleu de conopida cu bacon
- sufleu de conopida cu sunca
- https://retete-cochete ro/felprincipal/sufleu-de-conopida-cu-bacon/
- placinta cu conopisa si baicon la cumptor
11 februarie 2012
Cred că este delicioasă!