SUFLEU DE CONOPIDĂ CU BACON

Sufleul de conopidă este un preparat foarte ușor de făcut și de asemenea foarte delicios. La rețeta clasică am adăugat și câteva bucățele de bacon prăjit pentru un plus de aromă. 

Timp de preparare: 40 minute

Cantitate: 4-6 porții

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 80 g telemea vacă
  • 50 g cașcaval ras
  • 100 g brânză dulce
  • 2 ouă mari
  • pesmet
  • 100 g bacon/costiță afumată bucățele mici
  • smântână după gust

 

Mod de preparare

 

Conopida se taie în buchețele și se spală. Apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare pentru 10 minute.

Telemeaua se taie în cubulețe și se amestecă cu ouăle bătute, brânza dulce și  jumătate din cașcavalul ras.

Baconul sau costița afumată se taie cubulețe. Acestea se călesc puțin într-o tigaie fără ulei până devin aurii.

  

Vasul termorezistent se unge cu ulei și se tapetează cu pesmet. Se adaugă conopida, se mai presară cu puțin pesmet și se toarnă pe deasupra compoziția cu ouă. Presărați pe deasupra baconul și restul de cașcaval ras.

 

Tava se dă la cuptor la foc moderat, 180 C, pentru 20 de minute sau până s-a rumenit frumos.

Sufleul se servește cald cu puțină smântână pe deasupra.

Vă doresc poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • sufleu de conopida
  • sufleu de conopida cu branza
  • sufleu de conopida cu bacon
  • sufleu de conopida cu sunca
  • https://retete-cochete ro/felprincipal/sufleu-de-conopida-cu-bacon/
  • placinta cu conopisa si baicon la cumptor

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. Cred că este delicioasă!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *