OATMEAL – TERCI DIN FULGI DE OVĂZ CU MERE, STAFIDE, NUCI ȘI SCORȚIȘOARĂ

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și dacă doriți ceva sănătos, care să vă țină de foame până la ora prânzului, puteți opta pentru „oatmeal”, adică fulgi de ovăz cu lapte sau apă și diferite combinații de fructe pentru a face micul dejun mai interesant. Varianta mea preferată este cu mere, stafide, scorțișoară și nuci sau migdale. Fulgii de ovăz sunt foarte sănătoși, au un conținut bogat în fibre care stimulează digestia, reduc nivelul colesterolului din sânge și controlează glicemia. 100 g de fulgi de ovăz conțin 67 g corbohidrați, 16 g proteine, 6 g de grăsime.

Cantitate: 1 porție

Timp de preparare: 2-3 minute

Ingrediente:

  • 4 linguri de fulgi de ovăz (eu îi prefer pe cei mai mărunți)
  • 1 lingură rasă de stafide
  • 1/4 de măr tăiat bucăți mici
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 200 ml apă sau lapte
  • 3-4 nuci/migdale/alune de pom

Mod de preparare

Fulgii de ovăz se amestecă cu apa sau laptele, praful de sare, bucățile de mere și stafidele. Puteți adăuga și o lingură de zahăr dacă doriți să fie mai dulce. Totul se pune la microunde pentru 2-3 minute. Când este gata, se presară pe deasupra scorțișoara și bucățile de nuci.

Dacă nu doriți să-l preparați la microunde, puneți apa cu sarea pe foc la fiert. Când apa clocotește, se pun fulgii de ovăz, stafidele și bucățile de măr și se fierb pentru 2-3 minute. Adăugați apoi scorțișoara și nucile.

Puteți încerca să înlocuiți merele cu fructe de pădure congelate sau proaspete și puteți renunța la nuci dacă nu doriți ceva crocant. Altă variantă mai simplă, dar la fel de gustoasă este cea cu banane, stafide și lapte rece sau iaurt. Există o multitudine de combinații, sigur veți găsi una pe placul vostru.

Vă doresc poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • fulgi de ovaz preparare
  • terci de ovaz
  • oatmeal reteta
  • terci de ovaz reteta
  • fulgi de ovaz retete
  • retete cu fulgi de ovaz
  • prepararea fulgilor de ovaz
  • reteta terci de ovaz
  • fulgi de ovaz mod de preparare
  • preparare fulgi de ovaz

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

3 Comments

  1. Multam fain pentru idee. Cautam o reteta cu fulgi de ovaz si-am gasit-o pe cea mai buna !
    Eu am folosit asa: 300 ml lapte + 2 linguri miere + 4 linguri fulgi de ovaz + un mar mic. Toate acestea le-am incalzit 2 minute la microunde si-a iesit ceva absolut delicios. Sunt sigur ca ar fi fost si mai bun cu stafide dar nu am avut acum, insa o sa-mi iau cu siguranta. O sa incerc si cu banane sau fructe de padure, cred ca o sa iasa super.

  2. seara punem intr-un vas 4-5 linguri de fulgi ovaz ,adaugam 250 g late fierbinte , 1/2 lingurita scortisoara , amestecam iar pana dimineata se face un tercideosebite tine de foame 3-4 ore

  3. Puneți peste si o jumatate de banana, totul va prinde un gust mai dulce! O reteta minunata.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *