MINI PATEURI CU CIUPERCI, MORCOVI ȘI CEAPĂ VERDE

Timp de preparare: 30 minute

Cantitate: 8 pateuri

Ingrediente:

  • 4 foi subțiri de plăcintă
  • 1 borcan de ciuperci tocate
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei iute (opțional)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • ulei

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 200 C.

Ciupercile, ardeiul iute și ceapa verde se toacă mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mică și se adaugă toate într-o tigaie cu puțin ulei să se călească pentru cca. 15-20 minute. Condimentați cu un praf de sare și piper. Când sunt gata, se lasă la răcit și apoi se adaugă oul bătut.

Foile de plăcintă, câte 2, se taie în fâșii de 10 cm lățime și se ung cu ulei. Se pune o lingură de umplutură la un capăt și se formează un triunghi, împăturind apoi în sus până se termină foaia. Se ung cu puțin ulei și se pun într-o tavă cu hârtie de copt.

Pateurile se țin pentru 10 minute la cuptor și se consumă calde, ele mergând foarte bine cu un pahar de bere rece.

Poftă bună!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *