Timp de preparare: 30 minute
Cantitate: 8 pateuri
Ingrediente:
- 4 foi subțiri de plăcintă
- 1 borcan de ciuperci tocate
- 1 fir ceapă verde
- 2 morcovi mici
- 1 ardei iute (opțional)
- sare, piper
- 1 ou
- ulei
Mod de preparare
Cuptorul se încinge la 200 C.
Ciupercile, ardeiul iute și ceapa verde se toacă mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mică și se adaugă toate într-o tigaie cu puțin ulei să se călească pentru cca. 15-20 minute. Condimentați cu un praf de sare și piper. Când sunt gata, se lasă la răcit și apoi se adaugă oul bătut.
Foile de plăcintă, câte 2, se taie în fâșii de 10 cm lățime și se ung cu ulei. Se pune o lingură de umplutură la un capăt și se formează un triunghi, împăturind apoi în sus până se termină foaia. Se ung cu puțin ulei și se pun într-o tavă cu hârtie de copt.
Pateurile se țin pentru 10 minute la cuptor și se consumă calde, ele mergând foarte bine cu un pahar de bere rece.
Poftă bună!