De ce să ne limităm la clasicul șnițel românesc, când sunt atâtea moduri de a mânca ceva gustos și usor de preparat ? Astăzi vă propun un șnițel din piept de pui, în stil italian, cu usturoi, parmezan și părunjel. Delicios !
Timp de gătire: 15 minute
Cantitate: 4 porții- 8 șnițele medii
• 1 piept de pui dezosat
• 2 ouă
• 10 linguri făină
• 10 linguri pesmet
• 100 gr parmezan ras sau cașcaval clasic
• 3 crenguțe pătrunjel
• 3 căței usturoi – pisat cu presa
• Sare
• Piper
• ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se feliază pieptul de pui în felii de 1 cm grosime
Fiecare felie de carne se acoperă cu o folie de plastic ( sau o pungă) și se bate cu batatorul de șnițele, pe ambele părti până devine subțire si fragedă. (Folia de plastic nu permite cărnii să se rupă și nici să murdărim bucătăria.)
Se condimentează cu sare și piper și se trec prin făină, pe ambele părti.
Ouăle se bat spumă, cu puțină sare, într-o farfurie și se adaugă 2 linguri cascaval ras.
Într-o altă farfurie se amestecă pesmetul cu cașcavalul ras mărunt ( sau parmezanul), usturoiul pisat și pătrunjelul tocat.
Se iau felie de carne date prin făină și se trec in oul bătut, apoi se trec și prin amestecul de pesmet, pe ambele părti.
La final șnițelele se prăjesc în ulei încins până se rumenesc (aprox. 2- 3 minute pe fiecare parte), se scot pe servete de hârtie la scurs, pentru a absorbii grasimea în exces.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- snitel cu parmezan
- snitel cu cascaval
- Snitel de pui cu cascaval
- https://retete-cochete ro/felprincipal/snitel-italian-de-pui-cu-usturoi-parmezan-si-patrunjel/
- snitel de pui cu cascaval ras
- snitel cu făină si usturoi