PUI CHINEZESC CU MORCOVI ȘI ARDEI

Această rețetă este inventată de mama și este una dintre preferatele mele, puiul ieșind foarte moale și ușor dulce datorită morcovilor. Rețeta este foarte ușoară și țin să vă spun că puiul iese la fel de bun ca al mamei. Puteți bineînțeles să mai adăugați și alte legume precum brocoli, ceapă verde sau ciuperci.

Cantitate: 3 porții

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 4,5 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morcovii se curăță, se taie fideluță (julienne) și se pun într-o tigaie mare cu capac, în câteva linguri de ulei, cu sare și piper, la foc mic.

Ardeiul gras se taie tot fideluță, apoi se adăuga peste morcovi. Amestecați din când în când în legume să nu se lipească de tigaie.

Pieptul de pui se taie bucățele și se condimentează cu sare, piper și cimbru. Bucățelele se prăjesc în ulei, în alta tigaie (puțin, doar cât să se rumeneasca nițel). Apoi se toarnă peste morcovii cu ardeii căliți, ținându-se încă vreo câteva minute sub capac până se înmoaie și bucățelele de pui.

Când morcovii și ardeii sunt destul de moi, retrageți de pe foc tigaia. Puiul se poate servi cu puțin sos de soia sau sos dulce de chili, alături de o salată verde.

Poftă bună!

 

Ce mai caută lumea

  • pui chinezesc
  • pui chinezesc cu legume
  • pui cu legume chinezesc
  • piept de pui chinezesc
  • retete chinezesti cu pui
  • retete chinezesti pui
  • reteta pui chinezesc cu legume
  • piept de pui chinezesc cu legume
  • reteta pui chinezesc
  • https://retete-cochete ro/felprincipal/pui-chinezesc-cu-morcovi-si-ardei/

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. Nu ma pricep deloc sa gatesc, dar am facut in seara asta un preparat asemanator si sunt f mandra:D
    Cand spun asemanator ma refer la faptul ca a iesit ceva mai prajit fata de cum arata cel facut de tine, si carnea nu era foarte frageda, dar fata de cel facut ieri.. cu legumele carbonizate:)) a iesit ceva mai bine:)
    Multumesc mult pentru reteta, cred ca o sa fac destul de des preparatul asta pentru ca din tot ce-am incercat sa fac pana acum asta e singurul care mi-a iesit comestibil:D

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *