Această rețetă este inspirată din emisiunile lui Jamie Oliver, cea inițială fiind cu capere și măsline. Dacă nu găsiți capere, ca în cazul meu, puteți să le înlocuiți cu succes cu câteva bucățele de lămâie.
Timp de preparare: 15-20 minute la cuptor
Cantitate: 2-3 porții
Ingrediente:
- șalău sau alt pește alb ca pangasius, cod
- 350 g sos de roșii
- 2,3 căței de usturoi
- 1 ardei iute, proaspăt sau murat
- 10 măsline mai sărate
- 1/2 lămâie feliată
- ulei de măsline
- sare, piper, busuioc
Într-o tigaie se călesc în puțin ulei de măsline cățeii de usturoi tăiați feliuțe și câteva frunze de busuioc proaspăt dacă aveți. Când aceștia s-au înmuiat, se adaugă sosul de roșii, ardeiul iute întreg și se condimentează cu sare și piper. Acesta se lasă pe foc până dă într-un clocot, 10 minute.
Peștele se condimentează cu sare, piper sau ce alte condimente doriți și se stropește cu puțin ulei de măsline. Se scot sâmburii de la măsline și se așează peste fileurile de pește împreună cu feliuțele de lămâie.
Adăugați sosul de roșii peste șalău și scoateți ardeiul iute, apoi băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute la 220 C.
Peștele de poate servi cu cartofi natur cu puțin pătrunjel și unt.
Vă doresc poftă bună!
Ce mai caută lumea
- https://retete-cochete ro/felprincipal/file-de-peste-la-cuptor-cu-sos-de-rosii-masline-si-lamaie/