TORT RED VELVET – CATIFEA ROSIE

IMG_7319 (2)

Tortul asta l-am facut de Revelion. Rezultatul? Deliciossss. Recunosc ca a fost ceva de munca la prepararea lui dar a meritat efortul. Reteta este cea originala, de pe site-urile americane. Ce as mai fi vrut sa pun? Esenta de trandafiri in blat. Culoarea e magnifica, gustul de asemenea, plus de asta este si foarte foarte consistent. Insa cred ca esenta ar fi mers de minune. Data viitoare o sa incerc. Daca nu incercati voi pana atunci si imi spuneti cum este.

Timp de preparare:

  • timp de coacere              25-30 min/ blat

 Cantitate:  10-12 porții
Ingrediente:

Pentru BLAT:

  • 250 g faina ( 2 pahare normale, de apa)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 linguri cacao (doar 1 lingura daca cacao daca coloreaza intens)
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie( am pus „finesse” de la Dr Oetker)
  • 240 ml lapte batut
  • 3 linguri colorant rosu lichid
  • 1 lingurita de otet (de preferinta alb, din acela de mere, nu rosu de vin!)
  • 1lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de copt

Pentru CREMA (frosting)

  • 250 g crema de branza ( philadephia sau hochland – natur)
  • 250 g mascarpone ( 1 cutie)
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 120 g zahar pudra
  • 400 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Preparare blaturi:

Pentru inceput va spun ca ingredientele -untul, mascarponele si crema de brana trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca prajitura sa se faca mai rapid. Dupa puteti incepe.

Intr-un bol mare amestecam faina cu praful de copt,bicarbonatul stins cu o lingurita de otet, sarea si praful de cacao.

red 2

red 3

Intr-un alt vas punem untul la temperatura camerei, pe care il batem cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mai amestecam impreuna inca 2 minute.

red  velvet 1

Peste mixtura de zahar cu unt se adauga cele 2 oua, un praf de sare si vanilia, amestecandu-le pana devin o crema

Amestecam intr-un recipient laptele batut cu colorantul rosu

red 4

.Dupa omogenizare se adaugam putin cate putin laptele colorat peste faina.

red 6

red 5

Aluatul rezultat il impartim in doua parti egale si il turnam in doua tavi de copt identice pentru tort. ( din cele detasabile ). Eu nu am avut doua, asa ca am copt intai un blat, apoi pe celalalt.Se da la cuptorul incin in prealabil la  175 grade, pt cca 30 minute sau pana cand scobitoarea iese curata.Dupa ce s-au copt, scoatem blaturile din tavi si dupa ce s-a racit de tot,  le invelim in folie de plastic sau de aluminiu si le dam  la congelator pt 45 minute, inainte de a le taia in doua. In acest mod nu se vor sfarama. Nu aruncati firimiturile rezultate din taierea sau egalarea blaturilor. Puneti-le de-o parte pentru ca vor fi necesare la ornarea finala a tortului.

Preparare crema:
Intr-un al vas amestecam cu mixerul crema de branza si mascarpone, pana se obtine o crema moale si fina, Se adauga vanilia, precum si zaharul pudra si amestecam din nou pana la incorporarea completa.

Batem frisca,tinuta in prealabil la rece si o adaugam treptat la crema de branza. Nu Mixati cu mixerul frisca cu branza, ci usor, cu o lingura, pentru a ramane pufoasa.Dam crema la frigider pana se intareste bine ( cam 30min-o ora).

Asamblare:

Blatulurile taiate le umplem cu crema. Tortul rezultat il imbracam in crema si il ornam cu blat faramitat pe care l-am pastrat de la taierea blaturilor.Se da la frigider pentru minim 3 ore si se serveste ca atare.

Pofta buna !

IMG_7317 (2)

IMG_7318 (2)

IMG_7324 (2)

IMG_7321 (2)

Ce mai caută lumea

  • tort red velvet
  • red velvet reteta
  • red velvet cake reteta
  • tort catifea rosie
  • tort red velvet reteta
  • reteta tort red velvet
  • red velvet tort
  • reteta red velvet
  • tort red velvet reteta originala
  • tort catifea rosie reteta

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

9 Comments

  1. Buna ziua! As vrea sa incerc reteta asta, insa vroiam sa stiu daca e necesara insiroparea blatului sau daca se moaie suficient de la crema?!! Multumesc!!

  2. buna ! eu nu l-am insiropat, dar am simtit nevoia sa fie mai moale .Cand il voi face din nou categoric o sa il insiropez. Crema nu este suficienta ca sa inmoaie blatul. Sper ca raspunsul sa iti fie de ajutor.

  3. Multumesc din suflet! De obicei prefer prajiturile insiropate, deci cu siguranta am sa-l insiropez.

  4. Cu multa placere! Astept sa imi spui cum ti-a iesit tortul! O zi frumoasa!

  5. Am facut tortul după aceasta reteta dar nu sunt incantata. Prima greșeala a fost ca am pus doua linguri de cacao ceea ce a luat din intensitatea culorii roșie. Crema mi se pare ca e ffff multă cantitatea de frișca si a ieșit un pic cam moale. Eu fff f multe dulciuri in general stiu nu sunt începătoare dar am fost dezamagita ma gândeam ca o sa iasă bine. La gust e ok.

  6. Buna. Conteaza tipul de cacao pe care il ai si tipul de colorant rosu. O cacao din aceea super black ia din intensitatea rosului.Frisca trebuia tinuta in frigder inainte de preparare si de asemenea si dupa incorporarea ei in crema ( cam o ora – pana devine tare). Sunt tot felul de pasi care neurmati corect pot face ca o prajitura sa nu iasa chiar cum iti imaginezi. Mi s-a intamplat si mie de multe ori.Sper ca data viitoare sa iti iasa perfect. Numai bine! Spor la gatit !

  7. Eu o fac a doua oara deja si iese de minune. Intr-adevăr pun doar 1lg rasa de cacao întrucât imi colorează prea tare altfel. Dar crema, textura, gust toate ies cum ar trebui daca sunt urmați pașii! Succes si altora, multumesc de reteta, o voi recomanda cu încredere. Familia mea a fost incantata de acest tort!

  8. Intrebare ce diametru are tava de copt?

  9. Buna, Andreea ! Tava de copt are diametrul de 24cm

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *