Timp de preparare: 60 minute
Ingrediente:
- pentru blat:
- 130 gr făină
- 35 gr zahăr pudră
- 115 gr unt rece
- 1/4 linguriță sare (dacă untul este nesărat
- pentru umplutură:
- 1 plic Dr. Oetker cremă pentru tarte
- 250 ml lapte rece
- 300 gr căpșuni
- 1 plic Dr. Oetker Tort-Gelle
- 250 ml apă
Ungeți tava cu puțin unt. Toate ingredientele pentru blat se amestecă cu o furculiță într-un bol. Puneti aluatul rezultat în tavă și cu palma tapetați pereții tavei. Cu ajutorul unei furculițe, înțepați din loc în loc aluatul, ca să nu crească în cuptor. Puneți tava acoperită cu o folie de plastic la congelator pentru 15 minute.
Încingeți cuptorul la 220C.
Scoateți tava din frigider și băgați-o în cuptor pentru 15 minute. Lasați să se răcească și apoi scoateți crusta de tartă din tavă.
Pentru umplutură am folosit un plic Dr. Oetker de cremă pentru tarte și 250 ml de lapte rece pe care le-am bătut cu mixerul timp de 2 minute. Am pus crema în crustă și am aranjat frumos căpșunile pe deasupra. Se pot folosi bineînțeles și alt fel de fructe, în special cele de pădure.
Am turnat apoi o gelatină făcută dintr-un plic tort gelle și 250 ml de apă, după instrucțiunile de pe pachet. Gelatina este opțională, dar îi dă tartei un aspect mult mai apetisant.
Et voilà!
Ce mai caută lumea
- tarta cu capsuni
- tarta cu capsuni cuptor