Nu știu câtă lume a mai auzit de acest desert, dar este unul din preferatele mele pe care-l facea bunica. Gustul este ușor asemănător cu cel al găluștilor cu prune, dar tăițeii se fac mult mai rapid. De preferință este să-i consumați cu gem sau magiun de prune. Dacă nu aveți, merge cam orice alt gem mai acrișor.
Timp de preparare: 15 minute
Cantitate: 2 porții
- 175 g spaghete
- 100 g pesmet
- ulei
- gem/magiun/dulceață de prune/vișine/zmeură
Mod de preparare
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet în apă clocotită cu sare.
Pesmetul se călește la foc mediu într-o tigaie cu puțin ulei, amestecând des, până devine auriu.
Pastele se scurg și se amestecă cu o linguriță de ulei. Apoi, cât sunt încă calde, se toarnă pesmetul peste ele și se amestecă.
Tăițeii se servesc calzi cu o lingură de gem, în cazul meu, de zmeură. Spaghetele pot fi bineînțeles înlocuite și cu un alt tip de paste.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- macaroane cu pesmet si dulceata
- paste cu gem
- macaroane cu gem
- macaroane cu dulceata
- paste cu dulceata
- paste cu pesmet si dulceata
- taitei cu pesmet
- macaroane cu pesmet
- https://retete-cochete ro/desert/taitei-cu-pesmet-si-gem-de-zmeura/
- GEM SI DULCEATA
22 februarie 2012
Have to try this soon!!