TĂIȚEI CU PESMET ȘI GEM DE ZMEURĂ

Nu știu câtă lume a mai auzit de acest desert, dar este unul din preferatele mele pe care-l facea bunica. Gustul este ușor asemănător cu cel al găluștilor cu prune, dar tăițeii se fac mult mai rapid. De preferință este să-i consumați cu gem sau magiun de prune. Dacă nu aveți, merge cam orice alt gem mai acrișor.

Timp de preparare: 15 minute

Cantitate: 2 porții

Ingrediente:
  • 175 g spaghete
  • 100 g pesmet
  • ulei
  • gem/magiun/dulceață de prune/vișine/zmeură

Mod de preparare

Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet în apă clocotită cu sare.

Pesmetul se călește la foc mediu într-o tigaie cu puțin ulei, amestecând des, până devine auriu.

Pastele se scurg și se amestecă cu o linguriță de ulei. Apoi, cât sunt încă calde, se toarnă pesmetul peste ele și se amestecă.

 

Tăițeii se servesc calzi cu o lingură de gem, în cazul meu, de zmeură. Spaghetele pot fi bineînțeles înlocuite și cu un alt tip de paste.

Poftă bună!

Ce mai caută lumea

  • macaroane cu pesmet si dulceata
  • paste cu gem
  • macaroane cu gem
  • macaroane cu dulceata
  • paste cu dulceata
  • paste cu pesmet si dulceata
  • taitei cu pesmet
  • macaroane cu pesmet
  • https://retete-cochete ro/desert/taitei-cu-pesmet-si-gem-de-zmeura/
  • GEM SI DULCEATA

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Irina

Pasionată de tot ceea ce înseamnă dulciuri și baking. Sugar addicted. Locuiesc în Danemarca, unde mi-am început aventurile culinare în 2009. Iubesc ciocolata, croissantele și să fac oamenii fericiți cu preparatele mele.

Share This Post On

1 Comment

  1. Have to try this soon!!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *