PRAJITURA FANTA – CU SUC DE PORTOCALE

PRAJITURA FANTA

Timp de coacere:  20-25 minute

Cantitate:  1 tava

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 130g zahar (5-6 linguri )
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 250 g branza de vaci – proaspata (din aceea la cutie)
  • 200g crema de branza natur
  • 200g unt – 1 pachet – la temperatura camerei
  • 150 g zahar ( 6 linguri)
  • esenta de vanilie –dupa gust

Glazura:

  • 850ml suc de portocale
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar

 

Mod de preparare:

Blatul Se sparg ouale, se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga uleiul,putin cate putin, omogenizand compozitia. In amestecul rezultat se adauga faina, amestecata in prealabil cu praful de cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma, cu telul si se incorporeza in compozitie, rezultand un aluat aerat. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei sau unt  si tapetata cu faina (tava aprox 30 x 20) si se coace la cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade, pana iese scobitoarea curate ( aproximati 25min.Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

Crema: Untul la temperature camerei, se freaca cu zaharul , esenta de vanilie si branza, pana iese o crema bine definite ( omogena , cu ingredientele bine incorporate)  Crema se intinde pe blatul de prajitura si se da la frigider pana facem si glazura.

Glazura: Budinca se prepara dupa indicatiile de pe plic, insa in loc de lapte se pune sucul de portocale. Recomand sa se puna totusi mai putin lichid decat scrie pe plic, pentru a fi siguri ca se intareste dupa racire. ( macar cu 50ml mai putin). Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand este doar putin calda, se adauga peste crema . Se baga din nou la frigider pentru minim 2 ore ( se va intarii glazura si aromele se vor intrepatrunde). Se scoate prajitura din frigider si se portioneaza in bucati egale 9 patrate sau romburi) si se serveste ca atare.

Pofta buna !

Ce mai caută lumea

  • prajitura fanta
  • prajitura cu fanta
  • prajitura fanta reteta
  • prajitura fanta rapida
  • reteta prajitura fanta
  • prajitura cu suc fanta
  • prajitura cu branza si fanta
  • prajitura cu fanta reteta
  • prajitura cu fanta si branza
  • prajitura cu fanta de portocale

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 458 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

9 Comments

  1. foarte buna

  2. Multumesc ! Ma bucur ca ti-a placut 🙂

  3. Pana la urma mai sunt si oameni care stiu sa scrie.

  4. f buna prajitura

  5. Ma bucur mult ca ti-a placut !

  6. Multumesc mult! sper sa incerci si din celelalte ! 🙂

  7. Foarte buna

  8. Cat de mare este tava ta? Ai facut in cea obisnuita de la aragaz?

  9. E a doua oara cand incerc e foarte buna

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *