PRAJITURA – CRUMBLE DE ANANAS SI PORTOCALE

IMG_2745 (2)

Timp de preparare:   aprox 30-40 min

Cantitate: aproximativ 6 portii
Ingrediente:

  • 2 portocale sau 4 mandarine dulci
  • 1 cutie ananas (580g) – cuburi
  • 200g zahăr alb
  • 200g făină
  • 150g unt
  • scorțișoară

Mod de preparare:

Portocalele se desfac si se taie cubulete, de marimea celor de ananas.

Se pun la calit portocalele si ananasul, scurs de zeama impreuna cu 4 linguri de zahar ( 100g) si scortisoara( optional). Dupa ce se inmoaie putin se pun in forme de copt individuale sau intr- o forma mai mare si se lasa sa se odihneasca putin.

In acest timp preparam aluatul. Intr-un bol se amesteca cu degetele faina, restul de zahăr ( 100g) și untul taiat cubulete pana ia un aspect sfăramicios.

Aluatul obținut se presară peste compozitia de fructe, fără a se apăsa.

Se coace la cuptorul preincalzit la170°C timp de 30-40 minute (la foc mare sau mediu), pana crusta pare crocanta si capata o culoare usor aurie.

Se serveste calda dar si rece, simpla sau alaturi de inghetata de vanilie sau frisca.

                   Poftă bună !

IMG_2743 (2)

IMG_2744 (2)

Ce mai caută lumea

  • prajitura ANANaS pinterest

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 461 de abonați.

Author: Adriana

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *