Timp de preparare: aprox 30-40 min
Cantitate: aproximativ 6 portii
Ingrediente:
- 2 portocale sau 4 mandarine dulci
- 1 cutie ananas (580g) – cuburi
- 200g zahăr alb
- 200g făină
- 150g unt
- scorțișoară
Mod de preparare:
Portocalele se desfac si se taie cubulete, de marimea celor de ananas.
Se pun la calit portocalele si ananasul, scurs de zeama impreuna cu 4 linguri de zahar ( 100g) si scortisoara( optional). Dupa ce se inmoaie putin se pun in forme de copt individuale sau intr- o forma mai mare si se lasa sa se odihneasca putin.
In acest timp preparam aluatul. Intr-un bol se amesteca cu degetele faina, restul de zahăr ( 100g) și untul taiat cubulete pana ia un aspect sfăramicios.
Aluatul obținut se presară peste compozitia de fructe, fără a se apăsa.
Se coace la cuptorul preincalzit la170°C timp de 30-40 minute (la foc mare sau mediu), pana crusta pare crocanta si capata o culoare usor aurie.
Se serveste calda dar si rece, simpla sau alaturi de inghetata de vanilie sau frisca.
Poftă bună !
Ce mai caută lumea
- prajitura ANANaS pinterest