Acești melcișiori cu ciocolată și scorțișoară sunt perfecți pentru o gustare de weekend, deoarece se prepară foarte ușor și repede, rezultatul fiind delicios.
Cantitate: 8 bucăți
Timp de coacere: 20-25 minute
Ingrediente:
- un pachet aluat foietaj
- 20 g unt topit
- 30 g zahăr alb tos
- 30 g zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
- 70 g ciocolată neagră sau cu lapte topită
- opțional: 2-3 linguri de nuci măcinate
- 1 lingură de zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Cuptorul se încinge la 200 C. Aluatul de foietaj trebuie sa fie dezghețat, cca 1 oră.
Untul de topește la foc mic și apoi șe întinde peste aluatul de foietaj.
Ciocolata se taie în bucățele mici și se topește pe baie marin sau la cuptorul cu microunde (30 de secunde). Verificați ciocolata din 10 în 10 secunde să nu se ardă. După ce se topește, aceasta se întinde pe toată suprafața foietajului.
Zahărul brun și cel alb se amestecă cu scorțișoara și cu nuca măcinată. Amestecul se presară peste aluat, lăsând liberi 2 cm pe una din laturile lungi ale foietajului.
Aluatul de rulează pe latura mai lungă într-un sul și se taie apoi în 8 bucăți egale, cam de 4 cm fiecare.
Bucățelele se așează cu spirala în sus ori pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ori într-o tavă de brioșe unsă cu puțin ulei, astfel melcii vor ieși uniformi.
Tava se bagă la cuptorul încins în prealabil pentru 20-25 de minute până melcii sunt ușori rumeniți. Când sunt gata, se lasă la răcit pentru 5 minute și se presară apoi cu puțin zahăr pudră.
Melcii sunt foarte buni când sunt calzi și pot fi consumați alături de un pahar de lapte rece.
Vă doresc poftă bună!
Ce mai caută lumea
- melci cu ciocolata
- Foietaj cu ciocolata
- https://retete-cochete ro/desert/melci-cu-ciocolata-si-scortisoara/
- melcisori cu ciocolata