Biscuiții aceștia în formă de sandvici de steluțe sunt perfecți pentru o gustare dulce de Crăciun. Puteți face alte modele, atât timp cât aveți două forme asemănătoare de dimensiuni diferite.
Timp de preparare: 60 minute la frigider, 10 minute la cuptor
Cantitate: aprox. 20 fursecuri
Ingrediente:
- 225 g unt la temperatura camerei
- 60 g zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 linguriță aromă vanilie
- 260 g făină
- 1/2 linguriță sare
- pentru umplutură: 2 linguri gem, 1 linguriță cacao, 1 lingură nuci măcinate
Untul se bate cu mixerul până devine pufos. Se adaugă zahărul pudră și cel vanilat și se mai bate timp de 2 minute. Adăugați apoi făina amestecată cu sarea și amestecați doar până făina s-a încorporat de tot.
Formați un disc din cocă și înveliți-l în folie de plastic. Coca se pune la frigider pentru cel puțin 1 oră.
Scoateți apoi aluatul și încălziți cuptorul la 180 C. Coca se întinde într-o foaie de 4-5 mm și cu ajutorul formelor tăiați steluțele. Pentru jumătate din biscuiți, cu o forma mai mică, se decupează o steluță în mijlocul formei mari.
Acestea se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 10 minute, până s-au rumenit ușor pe margini.
Puneți puțin din amestecul de gem, cacao și nuci pe steluțe și apoi presați deasupra o steluță decupată. Puteți să presărați steluțele cu puțin zahăr pudră.
Poftă bună!
Ce mai caută lumea
- retete fursecuri forme
- Fursecuri stelute de craciun
- prajituri de craciun
- Biscuiti de post taiati cu forma
- cum se fac fursecurile stelute
- prajituri stelute
Trackbacks/Pingbacks