Aceste fursecuri sunt foarte faimoase în America, fiind printre deserturile lor favorite. Mie mi-au atras atenția în preajma Crăciunului când am văzut în filme, lapte și o farfurioară cu chocolate chip cookies pusă special lângă braduț pentru Moș Crăciun. Dacă îî sunt oferite Moșului, am zis că sigur trebuie să fie tare bune și într-adevăr sunt grozave!
Timp de coacere: 10-12 minute
Cantitate: cca. 50 bucăți medii
Ingrediente
- 300 g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 250 g ciocolată amăruie
- opțional 100 g nuci măcinate
- 225 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar alb
- 160 g zahar brun fin
- 2 ouă mari
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 linguriță esență rom
Cuptorul se încălzește la 190 C.
Tăiați ciocolata în cubulețe mici de 5 mm sau dacă găsiți, puteți folosi fulgi de ciocolată (chocolate chips).
Făina se amestecă cu sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol.
În alt bol, untul se bate cu mixerul până devine cremos. Peste unt, se adaugă zahărul alb și cel brun și se mixează până obțineți o consistență pufoasă. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul și se mixează bine. Puteți pune acum esențele de rom și vanilie. Adăugați jumătate din cantitatea de făină și amestecați ușor. Adăugați apoi bucățelele de ciocolată, restul de făina, eventual nucile și amestecați până se încorporează făina.
Cu ajutorul unei lingurițe formați mici grămăjoare de aluat sau în palmele umede formați biluțe și puneți-le într-o tavă cu hârtie de copt, la distanță de cam 3 cm una de alta, pentru că ele se vor extinde în cuptor. Eu aranjez cam 12 fursecuri într-o tavă.
Cât timp coaceți prima tavă puneți aluatul în frigider, pentru că este bine ca acesta să fie mai tare. Este bine să folosiți două tăvi dacă aveți, pentru a răci una dintre ele, în timp ce o băgați la cuptor pe cealaltă.
Fursecurile se bagă la cuptor pentru 8-10 minute (depinde și de mărime), până marginile sunt ușor aurii. Chiar dacă par încă moi în centru, nu le lăsați mai multe de 12 minute pentru că vor ieși tari, iar ele trebuie să fie moi înăuntru și ușor crocante pe margini. Lăsați fursecurile să se răcească și apoi scoateți-le din tavă.
Prăjiturelele merg foarte bine servite calde cu un pahar de lapte călduț sau chiar la cafea.
Vă doresc poftă bună!
Ce mai caută lumea
- cookies reteta
- chocolate chip cookies reteta
- reteta cookies
- fursecuri cu ciocolata rapide
- cookies cu ciocolata
- reteta chocolate chip cookies
- fursecuri cu bucati de ciocolata
- chocolate chips cookies reteta
- chocolate cookies reteta
- biscuiti cu bucati de ciocolata
17 mai 2014
Cam sarate 🙁
17 mai 2014
@ Ada, o jumatate de lingurita rasa nu este prea mult, iar daca untul folosit contine sare, nu ar mai trebui adaugata sare…
4 iunie 2014
Aluatul trebuie sa fie mai moale, ca sa fie fragede, si ar trebui mai multa ciocolata
6 februarie 2015
Am folosit aceleasi cantitati si mi-au iesit excelent. Un pic cam multa ciocolata dupa parerea mea, dar nu strica oricum.
Multumesc!
16 februarie 2015
Buna Madalina, ma bucur ca ti-au placut!